Άγριο ξύλο έξω από το σχολείο στο Ωραιόκαστρο: 6 αντιεξουσιαστές εναντίον ακροδεξιού

Άγριο ξύλο έξω από το σχολείο στο Ωραιόκαστρο: 6 αντιεξουσιαστές εναντίον ακροδεξιού Facebook Twitter
5

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρός άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε μετά την επίθεση που δέχτηκε από έξι αντιεξουσιαστές στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ο τραυματίας φέρει κακώσεις στο πρόσωπο. Πρόκειται για μέλος της ομάδας "Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών", που βρισκόταν από νωρίς το μεσημέρι έξω από το σχολείο, αντιδρώντας στη φοίτηση των παιδιών προσφύγων.

Στον ίδιο χώρο είχαν συγκεντρωθεί και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων.


Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή εκπαίδευσης προσφύγων. Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα oraiokastro 24 έχει καταγραφεί η στιγμή της επίθεσης η οποία γίνεται με ξύλα και φτυάρια:

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM