Σε ρυθμό Καρναβαλιού από σήμερα η Πάτρα

Σε ρυθμό Καρναβαλιού από σήμερα η Πάτρα Facebook Twitter
Φωτογραφία:patrasevents.gr
0

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε από σήμερα το πρωί η Πάτρα και η πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής της πόλης, θα ολοκληρωθεί με την επίσημη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.


Πρώτος βγήκε το πρωί στους δρόμους ο τελάλης με το άρμα του, αναγγέλλοντας, υπό τους ήχους μουσικής, την έναρξη του καρναβαλιού.
Στις 11.30 ξεκίνησε από το Ρωμαϊκό Ωδείο πομπή καρναβαλιστών στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», καθώς και της γνωμοδοτικής επιτροπής. Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι η καρναβαλική πομπή έφθασε στο δημαρχείο, όπου εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.


Στην συνέχεια οι καρναβαλιστές παρέδωσαν στον δήμαρχο το καρναβαλικό λάβαρο, το οποίο θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.


Ταυτόχρονα η μπάντα του δήμου παιάνιζε σε αποκριάτικους ρυθμούς εν μέσω του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», οι οποίοι τηρούν πιστά κάθε χρόνο το έθιμο.


Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου με την επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού. Το πρόγραμμα της τελετής είναι μια πρόταση του πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα, τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, στο πέρασμα του χρόνου.


Ειδικότερα, δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή που θα βρίσκεται μπροστά από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων».
Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό, που θα έχει την μορφή μιούζικαλ, η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή, θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού 2017. Μάλιστα στο πλαίσιο του τελετουργικού θα γίνει και μια έκπληξη. Την έκπληξη αυτή θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου, χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα.


Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα "The Band" για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς λάτιν, ντίσκο, ρον εν ρολ, και πατρινά καρναβαλικά τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους Πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές.
Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις dj, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ