Κρίσεις ΕΛΑΣ: Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται οι αντιστράτηγοι-Αποστρατεύθηκε ο Σφακιανάκης

Κρίσεις ΕΛΑΣ: Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται οι αντιστράτηγοι-Αποστρατεύθηκε ο Σφακιανάκης Facebook Twitter
1
Κρίσεις ΕΛΑΣ: Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται οι αντιστράτηγοι-Αποστρατεύθηκε ο Σφακιανάκης Facebook Twitter

Ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η νέα σύνθεση στην κορυφή του Σώματος, και συγκεκριμένα οι τοποθετήσεις των αντιστρατήγων, ύστερα και από τις κρίσεις των υποστρατήγων, αλλά και η νέα θέση που δημιουργήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύτηκε χτες στο ΦΕΚ.

Τη συγκεκριμένη νέα θέση αντιστρατήγου, γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, με απόφαση του αρχηγού Κων/νου Τσουβάλα, καταλαμβάνει η μέχρι χτες επιτελάρχης του Σώματος, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία είναι γνώστης του προσφυγικού- μεταναστευτικού οσο κανείς άλλος στην Αστυνομία και με τεράστια εμπειρία και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων αλλοδαπών σε διεθνές επίπεδο.

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επίσης, τοποθετείται στη θέση του υπαρχηγού του Σώματος, ο αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ οι άλλοι τρεις αντιστράτηγοι τοποθετούνται ως εξής:


-Μιχαήλ Καραμαλάκης, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
-Αντώνιος Μπάκας, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
-Χρήστος Δραγατάκης, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

10 από τους 20 υποστράτηγους γενικών καθηκόντων αποστρατεύτηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Το Συμβούλιο έκρινε τους 22 υποστρατήγους (20 γενικών καθηκόντων, έναν ειδικών καθηκόντων-υγειονομικό και έναν ειδικών καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων) ως εξής:

Προακτέους στον βαθμό του αντστρατήγου έκρινε τους:

1. Μπάκα Αντώνιο (πρώην διευθυντή Αντιτρομοκρατικής).
2. Δραγατάκη Χρήστο (πρώην Αττικάρχη).
Έκρινε διατηρητέους τους υποστρατήγους:
1. Κωτσάκη Γεώργιο
2. Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη
3. Αποστολόπουλο Ανδρέα
4. Παπαζαφείρη Χρήστο
5. Πλουμή Εμμανουήλ
6. Δασκαλάκη Ανδρέα
7. Κοτσιάφτη Δημήτριο
8. Πανούση Σωτήριο
9. Μαλεβίτη Ηλία, Υγειονομικό
10. Μηνιάτη Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Συμβούλιο έκρινε τους παρακάτω 10 υποστρατήγους γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:

1. Μωυσίδη Βασίλειο
2. Σφακιανάκη Εμμανουήλ
3. Σκανδαλάκη Γεώργιο
4. Μπαντουβάκη Νικόλαο
5. Τζίγκο Βασίλειο
6. Κούτσιαρη Θεόδωρο
7. Τσόλκα Φώτιο
8. Γρηγοράκη Εμμανουήλ
9. Τσαρδινάκη Κωνσταντίνο
10. Χριστοφάκη Νικόλαο

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, αξιωματικός που είχε ταυτισθεί με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πολλές επιτυχίες και που πριν από ένα χρόνο υποβαθμίστηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τις περσινές κρίσεις και μετά από φημολογούμενο έντονο παρασκήνιο επιχειρήθηκε να μεταφερθεί από την ηγεσία της ΔΗΕ σε μια ανενεργή υπηρεσία, αλλά οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή είχαν οδηγήσει σε αλλαγή της απόφασης και τελικά τοποθετήθηκε βοηθός επιτελάρχη για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Ο κος Σφακιανάκης σχολίασε την αποστράτευσή του με μια ανάρτηση στο Facebook:

«Το πλήρωμα του Χρονου έφτασε η πτήση προσγειώθηκε πλην ομως δεν έχει φτάσει στο τελικό προορισμό .,
Φίλοι μου σας ανακοινώνω ότι απο σήμερα θα με βρίσκεται στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ ..
Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε οτι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου ., εγώ όμως θα συνεχίζω να τις δίνω ., όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα .!
Το Προγραμμα μου για τος επισκέψεις ανα Νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα ... σε συνέντευξη Τυπου την Δευτέρα 23/1 Κ ώρα 19:30 στο INTERCONTINENTAL.,
Καλή Αρχή σε όλους μας Κ είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα - στόχο ανά την Ελλάδα »

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ουδείς αναντικαταστατος. Εκτιμώ ότι για να αποστρατευθεί, δεδομένου ότι είχε προβληθεί σαν άτομο σε υπερβολικό βαθμό, θα πρέπει να Λήφθηκε υπόψη κατα την κρίση του, για αποστρατεία. Νομίζω ότι πρέπει να προβληματιστούν τα υπουργεία ( ΥΠΕΘΑ και προστασίας του πολίτη) για το πόσο γρήγορα δίδονται βαθμοί και σε νεαρή σχετικά ηλικία ένστολοι ολοκληρώνουν την καριέρα τους. Έχουμε γεμίσει προέδρους και στρατηγούς.............