To αυτόφωρο παρήλθε χωρίς σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου-Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τη μήνυση του Λαγού

To αυτόφωρο παρήλθε χωρίς σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου-Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τη μήνυση του Λαγού Facebook Twitter
4

Στον εισαγγελέα θα σταλεί σήμερα, πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι, η δικογραφία για τη μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, κατά της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Λαγός υπέβαλε μήνυση χτες το απόγευμα κατά της Τατιάνας Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, με αφορμή τις αναφορές της παρουσιάστριας στην προχθεσινή εκπομπή της, για την εισβολή του ίδιου και ομάδας χρυσαυγιτών, προχθές σε σχολείο του Ικονίου Περάματος.


Η μήνυση υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.

Αν και από χθες υπήρξαν δημοσιεύματα πως έγινε σύλληψη, το AΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει πως η Τατιάνα Στεφανίδου αναζητήθηκε από την Αστυνομία, αλλά δεν βρέθηκε προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το οποίο έληξε στις 12 τα μεσάνυχτα.


Κατόπιν αυτού, έπαψε η αναζήτηση από πλευράς αστυνομίας και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η παρουσιάστρια αναμένεται εμφανιστεί κανονικά στην εκπομπή της σήμερα.

Την στήριξή τους στην Τατιάνα Στεφανίδου εκφράζουν ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να σχολιάσουν με ανακοινώσεις την είδηση της μήνυσης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη μήνυση :


«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμενος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι το οποίο κάνει λόγο για «ναζιστές που θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό "τραμπούκος" για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα».

«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό "τραμπούκος" για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε σχετικά με την υπόθεση και στο twitter: «Όσους δεν κυνηγάει ο Καμμένος τους κυνηγάει η Χρυσή Αυγή. Σε λίγο ούτε σε εκπομπή μαγειρικής δεν θα μπορείς να κάνεις σχόλιο».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την δίωξη της Τατιάνας Στεφανίδου από τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.

«Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής», τονίζει η Πειραιώς.

«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Θανάσης Χειμωνάς του ΠΑΣΟΚ στο facebook..."...η Τατιάνα έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από τα συριζοτρόλ τα οποία μάλιστα έχουν φτιάξει και σχετικό hashtag στο Twitter. Όχι φυσικά για το "χαμηλό επίπεδο" της εκπομπής της αλλά επειδή τα χώνει αβέρτα-κουβέρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος έπρεπε να κάνει τη βρόμικη δουλειά και τελικά ανέλαβε ο Γιάννης Λαγός ως εκπρόσωπος του τρίτου κυβερνητικού εταίρου." Αυτό ακριβώς. ._
Καλά ολα αυτά αλλά αν δυσφημούσαν αυτούς που τώρα το παίζουν δήθεν υποστηρικτές της ελευθερίας του τύπου τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.Ελεος βαρεθήκαμε τούς "δήθεν" και την υποκρσία τους.