Πάτρα: Εντοπίστηκαν οι γονείς των τριών εγκαταλελειμμένων παιδιών

Πάτρα: Εντοπίστηκαν οι γονείς των τριών εγκαταλελειμμένων παιδιών Facebook Twitter
Το μικρότερο σε ηλικία κοριτσάκι στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, όπου φιλοξενούνται, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)
2

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων των τριών παιδιών, που βρέθηκαν μόνα τους σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως μεταδίδει το enikos.gr, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, έχει εντοπιστεί και συλληφθεί ο πατέρας των τριών κοριτσιών ο οποίος κατάγεται από την Αλβανία και είναι 26 ετών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί τον βρήκαν στα Λεχαινά Ηλείας. Ο 26χρονος θα κρατηθεί, διότι δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ηλικίας τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα του, οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχειά της και την αναζητούν, τον εγκατέλειψε πριν από μερικές εβδομάδες. Εκείνος σε μια προσπάθεια για να την πείσει να γυρίσει πίσω πήγε τα τρία μικρά κορίτσια στην μητέρα της συζύγου του στην Πάτρα. Ο ίδιος υποστηρίζειπως δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν τα παιδιά του στο δρόμο.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οι δύο γονείς έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά- εκτός από τα τρία κοριτσάκια που βρέθηκαν παρατημένα στην Πάτρα, έχουν μαζί και ένα αγοράκι. Η μητέρα φέρεται πριν από έναν μήνα να εγκατέλειψε τον πατέρα των παιδιών για κάποιον άλλον άντρα. Ο σύζυγός της στην προσπάθειά του να την ξανακερδίσει, φέρεται να άφησε το αγόρι στα Λεχαινά, ενώ πήρε τα τρία κορίτσια και τα πήγε στην πεθερά του στην Πάτρα. Η πεθερά στη συνέχεια τηλεφώνησε στην μητέρα των παιδιών και της είπε να πάει να τα πάρει.  Η μητέρα πήγε και τα πήρε αλλά μετά τα άφησε μόνα τους, στο σημείο όπου βρέθηκαν από περαστικούς. Όπως μεταδίδει το newsit.gr, όταν οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την μητέρα των παιδιών εκείνη φέρεται να τους είπε «κάντε ό,τι θέλετε με τα παιδιά, εγώ βιώνω ένα νέο έρωτα, να τα δώσετε για υιοθεσία».

Ο πατέρας έχει συλληφθεί, ενώ η 20χρονη μητέρα ταυτοποιήθηκε αλλά δεν έχει ακόμη εντοπιστεί από τις αρχές.

Τα τρία παιδιά εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Βασιλική Γεωργιοπούλου, με απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων τα παιδιά θα παραμείνουν προσωρινά στο νοσοκομείο. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM