ΒΙΝΤΕΟ: Η εισβολή της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

ΒΙΝΤΕΟ: Η εισβολή της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό σχολείο στο Πέραμα Facebook Twitter
20

Καθολική ήταν η κατακραυγή για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε σχολείο στο Πέραμα, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και γονέων και δασκάλων, χθες το μεσημέρι στο Α' Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα περίπου 20 ατόμων με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων. Η σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παιδείας Περάματος, γονέων και δασκάλων.

Έξω από το σχολικό συγκρότημα ήταν συγκεντρωμένοι και γονείς που δεν επιθυμούν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι οποίοι μετά το πέρας της σύσκεψης φώναξαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61 και ενήργησαν όπως έπρεπε, διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις και από αυτόπτες μάρτυρες.

Τo υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του καταδίκασε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό».

«Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Η ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε ότι «η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα».

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη».

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καταδικάζει απολύτως την εισβολή και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος, στο δημοτικό σχολείο Ικονίου Περάματος.

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε: «Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά. Καταδικάζουμε την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται. Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων. Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι ανέφερε: «Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς. Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλης τους».

«Η παρουσία και η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της Β΄ Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Από τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους μετανάστες, στα μέλη του ΚΚΕ, μέχρι τηΝ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού είναι πλέον γνωστό. Η οργανωμένη πολιτεία, οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν όχι απλά να καταδικάσουν αλλά να παρέμβουν αποφασιστικά», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

"Απαράδεκτοι και απόλυτα καταδικαστέοι οι τραμπουκισμοί από βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα. Τα αποκρουστικά φαινόμενα ρατσιστικής βίας δεν έχουν την παραμικρή θέση στα σχολεία και γενικότερα στο χώρο της Παιδείας" δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ελλάδα
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Η Ελλαδα,αφετηρια της Δημοκρατιας και της φιλοξενιας...καποτε!μικροαστοι,απαιδευτοι ελληνες,που δε δεχονται τα κατατρεγμενα παιδια του πολεμου,το παιζουν σωστοι γονεις που ενδιαφερονται για την υγεια των παιδιων τους και φοβουνται μη μολυνθουν (τα ηδη μολυσμενα απο το μιασμενο σκεπτικο των γονιων τους,ελληνακια) απο τα παιδακια.τι να πω...(φυσικα αναφερομαι μονο στους γονεις και μη,που υποστηριζουν τους τραμπουκισμους των νταβατζηδων εναντι των κυνηγημενων παιδιων.)Τους θεωρειτε και πατριωτες..αλλα βεβαια εδω περα ο,τι δηλωσεις εισαι.
Σύντροφοι οι πραγματικοί φασίστες είναι οι Αμερικάνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα στη Συρία και ο φασίστας ο Σόιμπλε που διαλύει την Ευρώπη. Καλησπέρα σας κύριε Λαγέ, τι μου κάνετε, στο σπίτι όλοι καλά;
Δυστυχώς, τα παιδάκια την πληρώνουν σχεδόν πάντα. Από την μια οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και της αχταρμοποίησης όπου τα παιδάκια αποτελούν το βαρύ πυροβολικό για την δημογραφική εκτίναξη και αλλοίωση της χώρας και επομένως τον ακόμη πιο αποτελεσματικό έλεγχό της από διεθνή κέντρα εξουσίας (βλέπεις λόγω θρησκείας και κουλτούρας γεννοβολούν). Από την άλλη, οι δυνάμεις του ένοχου εθνικοσοσιαλισμού που εκμεταλλεύονται αφενός τον πρόδηλο εθνικό, ίσως και πολιτιστικό, κίνδυνο της εν λόγω αλλοίωσης και αφετέρου το μεγάλο έλλειμμα πολιτικής ποιότητας, προσπαθούν να αυξήσουν την απήχησή τους στο εκλογικό σώμα χρησιμοποιώντας 'δικαιολογημένα' βία και προπηλακισμούς σε εκδηλώσεις υπο-στήριξης του νέου ελληνικού αίματος από (οργανωμένους) αλληλέγγυους ή μη γονείς. Τα παιδάκια αυτά χρειάζονται το σχολείο πρώτον για να ξεχαστούν και να επουλώσουν όσο μπορούν τα ψυχικά τραύματα από τις σκηνές πολέμου και δεύτερον για να μάθουν την γλώσσα τους και τον πολιτισμός τους και να επιστρέψουν όταν κοπάσει ο πόλεμος δίνοντας νέα πνοή στον τόπο τους.
Ουγκ γενικώς..!Όλα συνδέονται αρμονικά, τα καμένα τρόλεϊ των «συλλογικοτήτων» με τους τραμπούκους στα σχολεία και τους οργισμένους μικροαστούς που απότι φαίνεται επικροτούν ...
Καταδικάζουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αυτοί που την έβγαλαν από τη φυλακή, αυτοί που κάνουν μαζί τους κοινές εθνικιστικές εμφανίσεις, αυτοί που κάνουν κάλεσμα στους ψηφοφόρους των Ναζί, αυτοί που κατέβαιναν μαζί τους στο Σύνταγμα και τη Βουλή, οι εθνικοσοσιαλιστές των Συριζανέλ. Πόση υποκρισία. Πόση ξεφτίλα. Πόση κοροϊδία στα μούτρα σας; ==---==
Εδώ την καταδικάζουν αυτοί που τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια στην ύπαρξη και στην δράση της σαν παρακρατικού βραχίονα.Γιατί όχι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι;Τσάμπα είναι.
Βερντεντέ σε ευχαριστώ για το σχόλιο.Είναι χρήσιμο να βλέπουν οι αναγνώστες τι είναι η Αριστερά. Ο υπερασπιστής των φασισταριών, των Ναζί. Και γιατί να μην είναι άλλωστε, την ίδια ιδεολογία μοιράζεστε, τον εθνικοσοσιαλισμό. Αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια είναι αυτοί που έβαλαν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στη ΦΥΛΑΚΗ. Αλλά σύμφωνα με τον Βερντεντέ κτο, εεεε εντάξει, αυτοί που τους έβγαλαν το ίδιο είναι. Είναι η γνωστή τακτική: είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε χειρότεροι. Θαυμάστε τους. Πως και δεν μπήκε ο Βασιλάκης να μας πει τίποτα για τον Σόιπλε και τον Τάησελπλουμ; ====
Να θυμίσουμε ποιοί γέλαγαν χαιρέκακα με την υπόθεση βίντεο Μπαλντάκου. Περισσότερο τους ένοιαζε που καιγόταν ο Σαμαράς παρά να μείνουν φυλακή οι Χρυσαυγήτες.
Εκ μέρους του LIFO.GR Τελευταια προειδοποίηση ⚠ Σταματήστε να πειραζετε τους μετρητες των πλην και των συν. Τα IP σας τα έχουμε και τη συνεργασία μας με τη Δίωξη να τη θεωρείτε δεδομένη. Γράψτε τις απόψεις σας -αφήστε τα τεχνικά κόλπα.
Σκέλετορ,θέλω να μου υπενθυμίσεις λίγο...Η ακροδεξιά στην Ελλάδα ξεκίνησε να υπάρχει από το 2010 και μετά;Η ΧΑ συγκεκριμένα σαν συγκρότηση έχει ή δεν έχει μια τριακονταετία στο νερό;Μήπως για παράδειγμα σου διαφεύγει η υπόθεση του Περίανδρου;Όλοι στην ουσία ίδιοι είστε.Το ίδιο σύστημα που τους γέννησε και τους εξέθρεψε υπερασπίζεστε.Αυτοί είναι απλούστατα το πιο αφτιασίδωτο πρόσωπο του.Στην Γερμανία του μεσοπολέμου πάλι κάποιος πήγε και τους μάντρωσε κάποια στιγμή...και μετά τους ξανάφησε και τους έδωσε και την εξουσία.The rest is history...που επαναλάμβανεται.Κάτσε χτυπήσου,η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
@vernedead Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Ξέρουν αυτοί και ξέρουμε και εμείς. Έχει κάποιες εβδομάδες που πειράζουν τα συν και τα πλην ώστε να "μαυριζονται" μέσα σε δευτερόλεπτα αντικυβερνητικα σχόλια και το αντίστροφο. Πιθανότατα έχει γίνει χακαρισμα - αν χρειαστεί θα το ψάξουμε. Το ποιοι είναι μπορεί να το βρει η Δίωξη όμως η προειδοποίηση γίνεται για να μην ξαναφτασουμε εκεί...
@Άρης ΔημοκίδηςΤον μοναδικό που βλέπω μονίμως "μαυρισμένο" πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είμαι εγώ :p .Και δεν έχω και ιδιαίτερη ζέση να πατήσω "όχι" σε ξεκάθαρα αντικυβερνητικό σχόλιο,έτσι κι αλλιώς έχω μια "ιστορία" εδώ μέσα κι έχω κάνει σαφή την θέση μου για τις κυβερνήσεις,είτε του χθες,είτε του σήμερα,είτε του αύριο.Το όχι θα το πατήσω μόνο αν με βγάλει από τα ρούχα μου.Τώρα για τα τεχνικά δεν ξέρω,από το δίκτυο του κινητού μπαίνω οπότε δεν έχω και ιδιάιτερες δυνατότητες(ή τουλάχιστον δεν τις γνωρίζω εγώ)για να αλλάζω IP.Απλά με παραξένεψε που μπήκε σαν προσθήκη κάτω από δικό μου σχόλιο.
Α και Σκέλετορ...για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος...Δεν θα μου χρεώσεις για χιλιοστή φορά πως είμαι ΣΥΡΙΖΑίος.Σε άλλες πόσες περιπτώσεις κράζω και τον ΣΥΡΙΖΑ(έλεος δηλαδή έχεις συμφωνήσει και μαζί μου!).Φτάνει με τα μανιχαϊστικά δίπολα που θέλετε να δημιουργείτε εκ του μηδενός κάθε φορά.
@Vernedead Έκανα το σχόλιο εδώ, γιατί παρατηρήθηκε πείραγμα των συν και των πλην και στα δικά σου σχόλια (συν) και στου συνομιλητή σου (πλην). Μέσα σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα. Έχει συμβεί πολλές φορές τον τελευταίο καιρό (όχι σε σχόλια δικά σου). Νομίζω πως όλοι όσοι σε διαβάζουμε ξέρουμε ότι είσαι μάλλον αντικυβερνητικός, και πιο κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ, οπότε σίγουρα η μομφή δεν πήγαινε προς τα σένα. Όπως είπα έτυχε να βρεθείς στη μέση :)
Σκέλετορ,δεν ξέρω ποια η ενασσχόληση με την πολιτική προ '10,αλλά άμα ήταν το ΚΚΕ σε μεγάλη αγάπη με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν το '15 τότε δεν θα τον κατακεράυνωνε για τις αυταπάτες που σπέρνει εδώ και 20 χρόνια(σαν ΣΥΝ...γενικά με τους λγόμενους "ανανεωτικούς" υπάρχει θέμα εδώ και χρόνια,μεγάλη κουβέντα).Ίσα ίσα που οι ΣΥΡΙΖΑίοι και διάφοροι..."αριστεροί" το εγκαλούσαν ως σεχταριστικό.Οπότε γενικά,αν είναι να μιλάμε και όχι να αεριζόμαστε,μην μου προσάπτεις πράγματα και θέσεις που νομίζεις ό,τι είπα ή θα ήθελες να έχω πει.