Ο χιονιάς που «έσωσε» τα χιονοδρομικά

Ο χιονιάς που «έσωσε» τα χιονοδρομικά Facebook Twitter
0

Με μικρή καθυστέρηση ξεκινά σήμερα η σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία έχουν φορέσει τα λευκά τους και περιμένουν τους επισκέπτες να πλημμυρίσουν τις χιονισμένες πλαγιές, προκειμένου είτε να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο και να επιδοθούν στα χειμερινά σπορ.

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία των ορεινών τοπίων της χώρας μας και αξιοποιώντας τις «πολύ καλές υποδομές που οι άνθρωποι των χιονοδρομικών κέντρων έχουν φτιάξει και συντηρούν παρά τις συσσωρευμένες ζημίες τους, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα-που υπολογίζονται σε 500.000 ετησίως (τακτικοί, έκτακτοι, χιονοδρόμοι ή μη), καταφέρνουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, με κόστος μικρότερο ως και πλέον του 30% έναντι μιας διήμερης απόδρασής τους ακόμα και σε γειτονικά κράτη» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης.

Υπογραμμίζοντας ότι η έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών κινητοποίησε μεν αρκετά μεγάλη μερίδα επισκεπτών στα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο ίδιος, από Δευτέρα 16/1 που αναμένονται βροχές στις πεδιάδες, στα βουνά ο χιονιάς θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του, ευνοώντας έτσι την κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λεφούσης υπογράμμισε ότι ο καλός καιρός μας στοίχισε σε ποσοστό 50% του ετήσιου τζίρου, το 60% του οποίου γίνεται στη διάρκεια των εορτών. «Αν ο καιρός μας κάνει το χατήρι και τραβήξει η χειμερινή σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα μέχρι το Πάσχα, τότε θα πετύχουμε περιορισμό των απωλειών μας, με τον τζίρο να καταγράφεται μειωμένος σε ποσοστό 30% με 35%», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλάδος αποδίδει άλλα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε παρεμφερή επαγγέλματα που ασκούνται στις ορεινές γωνιές της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεφούσης επανέλαβε ότι η χιονοδρομία στην Ελλάδα είναι φθηνή, αλλά άκρως ποιοτική, με τους ιθύνοντες αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κατάσταση των πολιτών να έχουν διατηρήσει σταθερές τις τιμές τους σε βάθος πενταετίας, αν και πολλοί φέτος έχουν προχωρήσει και σε μειώσεις ως και 15%.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM