Δεν προσγειώνονται αεροπλάνα στο Μακεδονία - Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Δεν προσγειώνονται αεροπλάνα στο Μακεδονία - Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ Facebook Twitter
0

Καλυτερεύει από σήμερα ο καιρός, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Όμως καθώς η Θεσσαλονίκη «ξεπαγώνει« τα προβλήματα και η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό συνεχίζονται, αφού καμία πτήση δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει, από σήμερα τα ξημερώματα, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει το thestival.gr.

«Ο διάδρομος είναι καθαρός, ωστόσο υπάρχει πολλή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη», αναφέρει στο Thestival ο αερολιμενάρχης, Αχιλλέας Τοπούζας και συνεχίζει, λέγοντας πως «καμία προσγείωση δεν θα γίνει μέχρι και την επόμενη ώρα, τουλάχιστον».

Όσον αφορά, τις αναχωρήσεις, κάποιες από τις πτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ άλλες ακυρώθηκαν, όπως αναφέρει ο ίδιος.

H εικόνα στον ΟΑΣΘ

Σε 278 ανέρχεται ο αριθμός των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 50 με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, προσθέτοντας ότι 11 περιοχές δεν εξυπηρετούνται λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, ενώ με δυσκολία εξυπηρετούνται τέσσερις.


Ειδικότερα, δεν εκτελούνται, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια σε: Περιστερά, Λιβάδι, 'Αγιος Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα. Με δυσκολία εκτελούνται οι γραμμές στις εξής περιοχές:'Ανω Πόλη η γραμμή 22, Κρυονέρι, Πεύκα και το 751 στο Πανόραμα.


Όπως τόνισε ο κ. Στεφανίδης, οι καιρικές συνθήκες στην πόλη είναι αυτές που ρυθμίζουν και την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων και προς την κατεύθυνση αυτή όλοι οι αρμόδιοι στον οργανισμό βρίσκονται επί ποδός.

Πάντως, διευκρίνισε ότι και σήμερα ο οργανισμός λειτουργεί με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και παρόλο που σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται η κυκλοφορία 203 αστικών λεωφορειών, με ειδική άδεια ο οργανισμός έβγαλε στους δρόμους περισσότερα οχήματα.


Ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία, προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασαν την Τρίτη 60 οχήματα στο υδραυλικό σύστημα των θυρών, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Την αναστολή των μαθημάτων και όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους και για σήμερα Πέμπτη, αποφάσισαν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη.

Στο ΑΠΘ κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του, με μετάθεση -λόγω των καιρικών συνθηκών- της ώρας προσέλευσης των υπαλλήλων στις 9:00 πμ.

Η λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειακών εγκαταστάσεων (εκτός κεντρικής πανεπιστημιούπολης) θα γίνει με απόφαση των Κοσμητόρων και Προέδρων των αντίστοιχων Τμημάτων.

Το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης λειτουργεί κανονικά, ενώ η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη εξακολουθεί να λειτουργεί σε έναν από τους δύο χώρους της, λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης.

Δεν προσγειώνονται αεροπλάνα στο Μακεδονία - Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ Facebook Twitter

Μετάθεση της εξεταστικής κατά μία εβδομάδα

 

Στο μεταξύ, σε σημαντικό βαθμό επιλύθηκαν τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γεγονός που επιτρέπει από σήμερα τη λειτουργία των διοικητικών του υπηρεσιών, ενώ μαθήματα δε θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο, επειδή, όπως εκτιμήθηκε «η ουσιαστική αδυναμία επαρκούς λειτουργίας των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, καθιστά δυσχερή έως αδύνατη την προσέλευση πολλών φοιτητών και του συνόλου του προσωπικού».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε τη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (16.1.2017 – 10.2.2017) κατά μία εβδομάδα, ήτοι από Δευτέρα 23.1.2017 έως Παρασκευή 17.2.2017, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Η τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου έτους 2016-2017 δε θα ισχύσει για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, οι οποίοι θα εξεταστούν με το παλαιό πρόγραμμα, λόγω της ιδιαιτερότητας των εξετάσεων του Τμήματος. Για τους υπόλοιπους φοιτητές, η επόμενη εβδομάδα αφιερωθεί στην αναπλήρωση των κενών διδασκαλίας της διδακτέας ύλης, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Εξάλλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), όπως και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας.

Tα κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στον Νομό της Θεσσαλονίκης, όπως και σε δήμους Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Οι δήμαρχοι, οι οποίοι έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, κρίνουν πως η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δημιουργεί κινδύνους στην πρόσβαση των μαθητών και δυσκολίες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων (θέρμανση και ύδρευση). Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι Δήμοι που ανακοίνωσαν από σήμερα την αναστολή των μαθημάτων και για την Παρασκευή.

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε να κρατήσει τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και ο Δήμος Θερμαϊκού. Όπως ανακοινώθηκε, αύριο Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης δε θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 - 317.714 και 2313 - 317.720 καθώς και στους ακόλουθους αριθμούς των σταθμών:
• Αγγελόπουλου - Κωλέττη: 2310 - 929.195
• Αγ. Σοφίας - Δημ. Πολιορκητού: 2313 - 317.714
• Διογένους - Θεαγένους Χαρίση: 2310 - 903.861
• 'Ανω Πόλης: 2310 - 218.518
• Θέρμης - Α΄ Χαριλάου: 2310 - 323.120
• Μαντινείας - Τριών Ιεραρχών: 2310 - 857.377
• Μ. Αλέξανδρος: 2310 - 944.447
• Ολυμπιάδος: 2310 - 260.215
• Πανόραμα: 2310 - 344.020
• Πατρών: 2310 - 869.102
• Υψηλάντου: 2310 - 309.170
• Φωκά: 2310 - 856.313

Δεν προσγειώνονται αεροπλάνα στο Μακεδονία - Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ Facebook Twitter

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο 'Αγιος Στυλιανός», αύριο Πέμπτη, θα λειτουργήσει ένα τμήμα, κατά τις ώρες 07.00 έως 13.00.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1) θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, από τις 08.00 έως τις 16.00. Τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), στην οδό Κ. Καραμανλή 164, θα λειτουργήσουν επίσης με προσωπικό ασφαλείας, από τις 07.00 έως τις 15.00.

Εξάλλου, ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και την Παρασκευή 13/01/2017, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

- Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου

Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

- Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Κλειστά σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όπως και μεθαύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

-Δήμος Παύλου Μελά

Αναστέλλονται τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, ούτε οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

-Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κλειστά θα παραμείνουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια σήμερα και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

-Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

- Δήμος Δέλτα

Τα σχολεία του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

-Δήμος Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.

-Δήμος Λαγκαδά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ΚΔΑΠ και Δημοτικοί

Παιδικοί Σταθμοί.
- Δήμος Θέρμης

Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δήμο την Πέμπτη 12/01.

-Δήμος Βόλβης

Σήμερα και την Παρασκευή 13-1-2017, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

-Δήμος Χαλκηδόνας

Τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

- Δήμος Καλαμαριάς

Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου θα παραμείνουν σήμερα και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στην Κεντρική Μακεδονία

-Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) .

-Στον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής δε θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το Στέκι Αλληλεγγύης.

-Στον Δήμο Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν αύριο 12 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

-Στον Δήμο Βέροιας δε θα γίνουν μαθήματα σήμερα, Πέμπτη 12/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Στον Δήμο Πέλλας όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι σήμερα κλειστά

-Στον Δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α' Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

-Στον Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο τον νομό Σερρών

Στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. Για τέταρτη μέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ούτε σήμερα θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι στον δήμο Παιονίας Κιλκίς. Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Κλειστά θα παραμείνουν στα σχολεία στον δήμο Νάουσας Ημαθίας. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου, το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» καθώς και τα Εικαστικά Εργαστήρια..

Στον δήμο Αλμωπίας Πέλλας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά. Λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α' παιδικός σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία στον δήμο Σκύδρας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM