Χειμωνιάτικο σκηνικό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα - Πού θα χιονίσει την Τετάρτη

Χειμωνιάτικο σκηνικό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα - Πού θα χιονίσει την Τετάρτη Facebook Twitter
Φωτο: Γρηγόρης Σιαμίδης / LiFO.gr
0

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα και καταστροφές.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται από τα δυτικά και βόρεια.

Ισχυροί θα πνέουν και οι άνεμοι, φτάνοντας στο Αιγαίο τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα , ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί παγετός κατά τόπους.

Στο μεταξύ, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Αττική.

Σε περιοχές όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη σημειώνονται από το πρωί ασθενείς χιονοπτώσεις, χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Χιόνια έπεσαν και στην κεντρική Μακεδονία, αλλά και στις γύρω ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Από το μεσημέρι χιόνισε και στην Θεσσαλία, ενώ νωρίς το απόγευμα άρχισε να χιονίζει ακόμα και στην Πάρνηθα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM