ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακίνησε περισσότερα από 150.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στην Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακίνησε περισσότερα από 150.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στην Αττική Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
0

Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Η αστυνομία εκτιμά ότι η οργάνωση διακίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο περισσότερα από 150.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ.


Ειδικότερα, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και στον Άγιο Δημήτριο, τρεις Έλληνες, ηλικίας 34, 35 και 62 ετών. Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και εξάρθρωση της οργάνωσης.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο, κοντά στη λαϊκή αγορά της Γλυφάδας, να κατέχει με σκοπό την πώληση εντός του αυτοκινήτου του, μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη.


Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον 34χρονο στον 'Άγιο Δημήτριο να βγαίνει από σπίτι και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Ο 34χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.


Κατά τη διαδικασία ελέγχου του 34χρονου, εντοπίστηκε και ο 62χρονος ενώ επιχειρούσε να απομακρυνθεί από την ίδια οικία, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο. Ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε διάφορα αποθηκευτικά σκεύη, το χρηματικό ποσό των 261.500 ευρώ.

Σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν επίσης πακέτα λαθραίων τσιγάρων και χρηματικά ποσά. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20.209 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 623 πακέτα λαθραίου καπνού, το χρηματικό ποσό των 264.730 ευρώ, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ φορτηγό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM