Με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά ξεκινά το τριήμερο

Με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά ξεκινά το τριήμερο Facebook Twitter
0

Mε κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αφού στα δυτικά, κεντρικά και νοτιά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, ενώ σήμερα Παρασκευή αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά. Ωστόσο από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανόν στα νοτιά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, αλλά από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κέλσιου και στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εκδηλωθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά (πάνω από 1500μ) με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της ηπείρου (πάνω από 1400μ). στα βόρεια από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της κεντρικής Στέρεας (πάνω από 1500μ). Βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και κυρίως στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ