Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου Facebook Twitter
0

Ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), Βύρων Θεολόγη, που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που δεν της λείπει τίποτε. Αποτελεί πάντα πολύ καλό προορισμό. Μάλιστα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για το τριήμερο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνει δημοφιλέστερος προορισμός όλο τον χρόνο. Έχουμε σύνδεση με πολλές ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις αεροπορικώς, έχουμε σύνδεση με πολλά νησιά, διαθέτουμε τέλεια ξενοδοχεία, τέλεια κουζίνα, έχουμε πολύ καλή νυχτερινή ζωή, διαθέτουμε θέατρα, πανεπιστήμια, τέλεια παραλία και πάρκα για να περπατήσουν οι τουρίστες, καφετέριες και πάνω από όλα καλή διάθεση», τόνισε ο κ. Θεολόγης.

Ωστόσο, όπως εξήγησε υπάρχουν και κακώς κείμενα, που πρέπει το συντομότερο να διορθωθούν.

«Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, όπως οι ώρες λειτουργίας των αρχαιολογικών μουσείων, αλλά και το πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει στην πόλη. Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, για παράδειγμα, δεν υπάρχει πάρκινγκ για τα λεωφορεία και οι επισκέπτες κατεβαίνουν με πολύ μεγάλη προσοχή, αφού ο δρόμος έχει μεγάλη κυκλοφορία. Από την άλλη, πρέπει σε πολλά σημεία της πόλης, όπως και στα αρχαιολογικά μουσεία, να υπάρχει τουαλέτα και νιπτήρας για να πλένουν οι επισκέπτες τα χέρια τους, να υπάρχουν δηλαδή τα βασικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Ο κ. Θεολόγης μίλησε ακόμη για τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τους θεσμούς για ανάδειξη και προβολή της Θεσσαλονίκης.

«Γίνεται μεγάλη συλλογική προσπάθεια να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην χώρα μας. Είναι μια προσπάθεια σημαντική που γίνεται από τον δήμο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Αυτά γίνονται με ιδιωτικές πρωτοβουλίες με πολλά έξοδα. Όμως όταν πάει καλά η Θεσσαλονίκη όλοι έχουν συμφέρον. Είναι πολλά τα επαγγέλματα που ωφελούνται από τον τουρισμό», κατέληξε ο κ. Θεολόγης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ