Σκληρή ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη Γεροβασίλη

Σκληρή ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη Γεροβασίλη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
12

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της δικαιοσύνης, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Σημειώνεται ότι "κατηγορήθηκε το ανώτατο δικαστήριο για το μνημόνιο, το "κούρεμα" και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων σα να είναι αυτό που νομοθετεί" ενώ σημειώνεται με νόημα στο τέλος πως "η ομαλή λειτουργία των θεσμών προϋποθέτει κατανόηση του διακριτού ρόλου της κάθε εξουσίας και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της μιας από την άλλη».

Οι δικαστές, στηλιτεύουν επίσης τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, σημειώνοντας πως "μία δικαιοσύνη σε άλλη κατεύθυνση θα ήταν επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου".


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε στα πλαίσια της εγγυητικής λειτουργίας της Δικαστικής εξουσίας, που ανατίθεται μόνο σε αυτήν από το Σύνταγμα, προκάλεσε άλλη μία φορά αδικαιολόγητες επιθέσεις της Κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης, πρώτη φορά όμως τόσο έντονες, με σαφή προσπάθεια να εντάξει τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της στην πολιτική αντιπαράθεση. 

Κατηγορήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για τις αποφάσεις του στα Μνημόνια, το «κούρεμα» των ομολόγων, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, σα να είναι αυτό που νομοθετεί και όχι οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που επέβαλαν τα δυσβάσταχτα για την κοινωνία μέτρα. Επιρρίπτεται ευθύνη στο Δικαστήριο διότι δεν υπολόγισε τις συνέπειες που προκαλεί η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και γιατί παρεμποδίζει με την απόφασή του την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. 

Βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των Δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα χωρίς να υπολογίζουν σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις. Μία Δικαιοσύνη με άλλη κατεύθυνση θα ήταν πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας και για το Κράτος Δικαίου. 

Ο οικονομικός σχεδιασμός και ο τρόπος εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία των κρατικών δομών είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, ενώ καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της Συνταγματικής νομιμότητας. 

Στη Δημοκρατία δε νοείται κανενός είδους αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών. Η ομαλή λειτουργία των θεσμών προϋποθέτει κατανόηση του διακριτού ρόλου της κάθε εξουσίας και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της μιας από την άλλη».


12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
@προς το φίλο που λέει για τον ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ συλλέγει κάθε χρόνο 2+ δις ευρώ απαραίτητα για να πληρωθούν οι μισθοί των ΔΥ, τα εφάπαξ και οι εκατοντάδες χιλιάδες των συνταξιούχων. Για αυτό και δεν τον κατάργησε ο Αλέξης παρόλο που το υποσχέθηκε. Διότι μετά θα του έλειπαν 2 δις....Αν με ρωτάς την άποψη μου θα προτιμούσα να είχε μπει ποτέ ο ΕΝΦΙΑ και να καλύπταμε αυτά τα 2 δις από περικοπές σε δημοσιουπαλληλία και υψηλές συντάξεις.
Τώρα που ξεκαθαρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει σύνταγμα (γιατί τα τελευταία έξι χρόνια ξέραμε μόνο τη γνωστή πλατεία) και ότι το σύνταγμα αυτό ισχύει για μια κατηγορία πολιτών , τους ολιγάρχες - καναλάρχες, κάπου μπορούμε να ελπίζουμε και εμείς του , σίγουρα οικονομικού, περιθωρίου!
Έχουν αρχίσει και με αγχώνουν οι συριζαίοι. Νομίζω μονάχα συμπτωματικά θα αποφύγουμε μια τεράστια εθνική καταστροφή. Είναι ανόητοι, ανερμάτιστοι και χυδαίοι σε βαθμό που ποτέ δεν έχει γνωρίσει η χώρα και ούτε πρόκειται να γνωρίσει.
Μια χαρά θυμόμαστε τον Βούδα της Ραφήνας, και οι Τσίπροκαμμένοι είναι περίπου 28397129837 φορές χειρότεροι, πάρτε το απόφαση να μην κουράζεστε και πολύ με το copy paste.
Ο Καραμανλής ήταν ένας άθλιος πρωθυπουργός που σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας. Όμως οι τσιπροκαμμένοι είναι χίλιες φορές χειρότεροι. Είναι απόλυτη κατάντια και ξεφτίλα. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο από τον Τσίπρα. Ίσως μονάχα τη χρυσή αυγή, αλλά η χρυσή αυγή δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει (τουλάχιστον έτσι ελπίζω).
Του φασίστα το κεφάλι ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβει με "επιχειρήματα". Και η "κυβέρνηση" έχει αποδείξει οτι είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. Στον δικό τους τρόπο σκέψης μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν και λογαριασμό να μη δίνουν σε κανένα. Για αυτό τρελλαίνονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ με οποιαδήποτε αντίδραση στις ορέξεις τους.
δηλαδή, αν απόψε μερικούς δικαστές τι θα είναι; Αν αύριο φυλακίσει μερικούς τι θα είναι; Αν μεθαύριο εκτελέσει μερικούς τι θα είναι; Βλέπω ότι το συριζέικο υβρεολόγιο έχει περάσει αυτούσιο σε όλην αδιακρίτως την ελληναρία...
Νακαταργηθεί το ανάλγητο ΣτΕ και να συλληφθούν οι δικαστές! Να μπουν στη φυλακή Όλοι τους εκτός εκείνων που συμφωνούν με την εθνοσωτήριο κυβέρνηση Συριζανελ! Αν θες να συνεχίσεις να είσαι δικαστής θα νομοθετείς Μόνο ότι σου λέμε! Αλλίώς καλύτερα να πάψεις! Η θα σε πάψουμε εμείς που ξερουμε καλά απο δημοκρατία!
Στη Δημοκρατία δε νοείται κανενόsς είδουsς αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών. Η ομαλή λειτουργία των θεσμών προϋποθέτει κατανόηση του διακριτού ρόλου τηsς κάθε εξουσίαsς και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειαsς χειραγώγησηsς τηsς μιαsς από την αλλη». Πηγή: www.lifo.grΑγαπητοι κ. δικαστεs, ειστε σιγουροι οτι στην κυβερνηση διαθετει εστω κι εναs το μυαλο και την παιδεια που απαιτειται για να καταλαβει τι τουsς λετε; Κι εστω οτι το καταλαβουν, οτι θα ιδρωσει το αυτι τουs;