Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα κοριτσάκι δύο ετών

Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα κοριτσάκι δύο ετών Facebook Twitter
(φωτο αρχείου)
2

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι δύο ετών στον Μυλοπόταμο, μετά από πρόσκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε η μητέρα του σε κολόνα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί όταν η νεαρή μητέρα πήρε μετέφερε το δύο ετών κοριτσάκι της στον παιδικό σταθμό.

Καθώς οδηγούσε, κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στην κολόνα.

Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού, το οποίο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και μετά στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία χρονική σύγχυση σχετικά με το πότε θα φτάσει το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα ο παππούς του κοριτσιού να το μεταφέρει στο Ηράκλειο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Η μητέρα και οδηγός, με κακώσεις και κάταγμα στο πόδι, μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα στο Ηράκλειο, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες του κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο είναι συγκεχυμένες, όλα όμως δείχνουν ότι το άτυχο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνοιξε ο αερόσακος.

Όπως υποστηρίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σημερινό τραγικό συμβάν αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου με τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και φορέων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τίθεται σοβαρό θέμα διότι η βάρδια ασθενοφόρου είναι δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

«Πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί, αν συμβεί κάτι που να χρειάζεται διακομιδή, να είναι η μέρα της βάρδιας...» ανέφεραν κάτοικοι, ο οποίοι επισημαίνουν ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια και το ζητούμενο της κοινωνίας είναι η 24ωρη καθημερινή βάρδια ενός ασθενοφόρου με βάση το κέντρο υγείας της περιοχής.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μακάρι να κάνω λάθος και να μην ηταν ευθύνη της μητέρας...Αλλά εάν το παιδ τραυματίστηκε απο τον αερόσακο, και βλέποντας καθημερινά πώς κυκλοφορέι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων με τα παιδια χωρις ζώνη (γιατι, έλα μωρε, εδω δίπλα πάμε...) υποθέτω οτι το παιδάκι καθόταν απλά δίπλα στη μαμα στο κάθισμα του συνοδηγού αντί να ειναι δεμένο σε καρεκλάκι ειτε στο πίσω κάθισμα, ειτε στο μπροστινό με απενεργοποιημένη αερόσακο... Κρίμα....
Τα 2χρονα πρέπει να έιναι στο ειδικό καθισματάκι στο πίσω κάθισμα, και η νεότερη οδηγία είναι για όσο διάστημα χωράνε, το κάθισμα να είναι στραμένο προς τα πίσω.