Μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η Έλενα Ακρίτα

Μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η Έλενα Ακρίτα Facebook Twitter
0


Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας όμως αύριο και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Χθες, με μήνυμά της στο Facebook διέψευσε δημοσιεύματα που έγραφαν πως να μην μπορέσει να παρευρεθεί λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Το μήνυμα της Έλενας Ακρίτα:

"Έχω κληθεί να καταθέσω ως μάρτυρας στην δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Επειδή διαβάζω διάφορα: Δεν έχω σπάσει (ακόμα) το πόδι μου, όπως γράφουν κάποιοι. Το πρόβλημα μου είναι ένα σοβαρό θωρακοοσφυικό κάταγμα. Όμως παρά την ιατρική γνωμάτευση (συνιστά να μην ταξιδέψω αεροπορικώς ή οδικώς για 4 μήνες) εννοείται πως την Δευτέρα θα είμαι εκεί. Θα πάρω τις αναλγητικές / αντιφλεγμονώδεις ενέσεις μου και θα βρίσκομαι στο δικαστήριο να κάνω το χρέος μου. Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους."

Υπενθυμίζεται πως η κα Ακρίτα είχε δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση από την αρχή και είχε μάλιστα παρέμβει και με επιστολή της στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση. Με την ανοιχτή επιστολή της που έφερε τίτλο «Το παιδί από τα Γιάννενα, κύριε Πανούση» μιλούσε για το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από ομάδα συμφοιτητών του και τόνιζε πως τους τελευταίους κάλυπτε πασίγνωστος πρωτοκλασάτος βουλευτής από την Κρήτη....>>>

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM