Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη δυσοσμία-Μαθητές παρουσιάζουν ενοχλήσεις

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη δυσοσμία-Μαθητές παρουσιάζουν ενοχλήσεις Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δυσοσμία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, διενεργεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 Προηγήθηκε εντολή της διευθύνουσας την Εισαγγελία, Σύρμως Κακάλη προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα να παραγγείλει έρευνα για το θέμα προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που συνδέονται με περιβαλλοντικά αδικήματα. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

 Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διεξαχθεί επιτόπια έρευνα σε βιομηχανίες της δυτικής Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν η δυσοσμία προέρχεται από τη λειτουργία των μονάδων αυτών κι αν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι δημότες κατήγγειλαν ότι η περιοχή μυρίζει αέριο κι ότι μαθητές παρουσιάζουν ενοχλήσεις στα μάτια και το λαιμό.

Στη γη και όχι στον αέρα προσανατολίζονται πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν την πηγή της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά και τις καταγγελίες πως εξαιτίας αυτής της κατάστασης τα παιδιά των σχολείων παρουσιάζουν ενοχλήσεις στα μάτια και τον λαιμό.

"Μετά από την πολύμηνη διερεύνηση του φαινομένου της δυσοσμίας στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου από τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του δήμου, καθώς και τον αποκλεισμό άλλων περιοχών, αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες εντοπίζουν την εντονότερη δυσοσμία και τη μεγαλύτερη πυκνότητα οσμών στην τοπική κοινότητα Κορδελιού. Παράλληλα προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο η δυσοσμία να προέρχεται μέσα από τις αποχετεύσεις, όπου ενδέχεται ασυνείδητοι να απορρίπτουν ουσίες - απόβλητα που δημιουργούν χημικές ενώσεις, με συνέπεια να προκαλείται δυσοσμία". Τα παραπάνω ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής. Η κ. Πατουλίδου διευκρίνισε ότι μετά τις διαπιστώσεις αυτές θα διερευνηθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας και σε συνεργασία με την Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Η κ. Πατουλίδου ενημέρωσε τη Μητροπολιτική Επιτροπή για την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης, μαζί με τους δημάρχους Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρο Σούλα και Δέλτα, Ευθύμη Φωτόπουλο, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ