Πρόγραμμα για διαμέρισμα και βοήθημα έως 520 ευρώ μηνιαίως σε 2.700 φοιτητές

Πρόγραμμα για διαμέρισμα και βοήθημα έως 520 ευρώ μηνιαίως σε 2.700 φοιτητές Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών προκειμένου να υποστηριχτούν φοιτητές για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις σπουδές τους θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χορηγηθούν για 9 μήνες επί 4 χρόνια 2700 υποτροφίες που αντιστοιχούν σε  520 ευρώ ανά φοιτητή και ανά φοιτήτρια μηνιαίως αν σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής ενώ θα δοθούν 400 ευρώ μηνιαίως σε φοιτητές-φοιτήτριες που σπουδάζουν στον τόπο διαμονής.

Ακόμη  δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ ιών», ποσό που θα διατεθεί στα  ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια, κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές και φοιτήτριες που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM