Ποινή φυλάκισης 15 ετών σε καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Ποινή φυλάκισης 15 ετών σε καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού Facebook Twitter
8

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μια 51χρονη που είχε προσληφθεί ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό, με τη χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, η πλαστογραφία είχε γίνει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν η 51χρονη πήρε ένα πιστοποιητικό πως είχε φοιτήσει την Ε’ τάξη από το Δημοτικό σχολείο της πόλης όπου ζούσε. 

Η υπεράσπισή της εξήγησε πως η κατηγορούμενη μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι προέβη στην πλαστογράφηση επειδή έπρεπε να στηρίξει άμεσα την οικογένειά της οικονομικά. 


Η 51χρονη καταδικάστηκε για πλαστογραφία με χρήση με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και ζημιά άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και ζημία άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.

Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Καλώς πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης αλλά τι θα γίνει με άλλες πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις; Με ανθρώπους που είναι σε νευραλγικές θέσεις ή θέσεις που απαιτούν πολύ περισσότερα προσόντα από αυτά μιας θέσης καθαρίστριας και παρουσιάζουν πλαστά πτυχία ΑΕΙ/ΤΕΙ; Τα μεγαλύτερα ψάρια δε μας ενδιαφέρουν δηλαδή;
Λες ψέματα ότι έβγαλες δημοτικό ενώ έφτασες μόνο μέχρι την 5η για να καταφέρεις να γίνεις καθαρίστρια και να δουλεύεις; 15 χρόνια φυλακή (χωρίς αναστολή). Λες ψέματα ότι είσαι τυφλός και βγάζεις ψευδή βεβαίωση για να εισπράττεις επίδομα αραχτός στον καναπέ σου; 6 μήνες (με αναστολή) σε εσένα και 4 χρόνια και 3 μήνες (με αναστολή) στην γιατρό. Fuck logic
να πληρωσει, δε λεω αλλα μηπως ειναι λιγο υπερβολικη η ποινη?Μηπως ειναι φυλακιση και οχι καθειρξη?Αν αυτη θα φαει 15 χρονια ποσα θα πρεπει να φανε αυτοι που κλεψαν εκατομμυρια???
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για πολλά και διάφορα κακουργήματα. Δευτεροβάθμιο δικαστήριο για εφέσεις κατά αποφάσεων αυτού είναι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.Και αφού το πιάσαμε, ανάλογα με το έγκλημα, άλλα κακουργήματα δικάζονται πρωτοβαθμίως και: από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (με δευτεροβάθμιο το Τριμελές Εφετείο) και από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (με δευτεροβάθμιο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο).Ο Άρειος Πάγος δεν θεωρείται τριτοβάθμιο δικαστήριο αλλά δικάζει αναιρέσεις, δηλαδή "παράπονα" για νομικά σφάλματα δικαστικών αποφάσεων - μόνο νομικά, όχι πραγματικά, π.χ. όχι για κρίσεις επί της αξιοπιστίας των αποδεικτικών στοιχείων.Το ορολογικό μπέρδεμα επιτείνεται στα αστικά δικαστήρια: Τα Πρωτοδικεία μπορεί να δικάζουν εφέσεις κατά αποφάσεων ειρηνοδικείων, κατά αποφάσεων κατώτερων πρωτοδικείων (τα Πολυμελή των Τριμελών) κλπ.