Τεράστιες οι καταστροφές στα μαστιχοχώρια από την πύρινη λαίλαπα

Τεράστιες οι καταστροφές στα μαστιχοχώρια από την πύρινη λαίλαπα Facebook Twitter
1

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές στα μαστιχοχώρια της Χίου, στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί 18 χιλιάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Γ.Τούμπα η καταστροφή στα μαστιχόδεντρα ξεπερνά το 90% στα συγκεκριμένα χωριά.

Προς το παρόν τα πύρινα μέτωπα είναι σε ύφεση, ωστόσο υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων καθώς η ένταση των ανέμων αλλάζει διαρκώς.

Τεράστιες οι καταστροφές στα μαστιχοχώρια από την πύρινη λαίλαπα Facebook Twitter



Σύμφωνα με το politis-chios.gr, όλα τα μέτωπα μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης βρίσκονταν σε ύφεση χωρίς ωστόσο να εφησυχάζει κανείς αφού οι εστίες ήταν διάσπαρτες και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς εξαιτίας της αλλαγής της έντασης του ανέμου.

Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζονταν στην δασική έκταση μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων, περιοχή που είχε καεί ήδη από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012.

Η ύφεση των μετώπων έδωσε την ευκαιρία σε πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, στρατιωτικούς και στελέχη της ΕΜΑΚ να ξεκουραστούν για λίγο ακόμα και στα χαντάκια δεξιά και αριστερά του οδικού δικτύου.

(video-photos politischios.gr)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ