Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χίος - Μεγάλες οι καταστροφές από τη φωτιά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χίος - Μεγάλες οι καταστροφές από τη φωτιά Facebook Twitter
Φωτογραφία: politischios.gr
0

Ανεξέλεγκτη και ενισχυόμενη διαρκώς από τους ανέμους μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιπλέον ενίσχυση το βράδυ της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, το politischios.gr μεταδίδει πως εγκαταλείφθηκε το Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. από το προσωπικό, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή από την Αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το προσωπικό επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. 

Οι εστίες είναι σε πολλά σημεία και διάσπαρτες. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στον Άγιο Γεώργιο τον Συκούση, στο Καμπί, στην περιοχή από Βέσσα προς Αρμόλια και στα Αρμόλια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χίος - Μεγάλες οι καταστροφές από τη φωτιά Facebook Twitter
Φωτογραφία: politischios.gr

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί, από τη μεγάλη σημερινή δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπου στη χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης» η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χίος - Μεγάλες οι καταστροφές από τη φωτιά Facebook Twitter
Φωτογραφία: politischios.gr

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Αύριο Τρίτη θα μεταβεί στη Χίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά.

Επίσης θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να συντονίσουν τη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από τη φωτιά στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και της αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM