Εκκενώνεται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό το φόβο κατάληψης των κατασκηνωτών του «No Borber Camp»

Εκκενώνεται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό το φόβο κατάληψης των κατασκηνωτών του «No Borber Camp» Facebook Twitter
Νίκος Αρβανιτίδης ΑΠΕ/ΜΠΕ
6

Όπως μεταδίδει το τοπικό site thestival.gr, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Αχιλλέας Ζαπράνης έδωσε εντολή εκκένωσης του πανεπιστημίου, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τους εργαζόμενους και την περιουσία του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του ΠΑ.ΜΑΚ. αποχωρούν από το ακαδημαϊκό ίδρυμα ενώ το προσωπικό φύλαξης φροντίζει να ασφαλίσει όλες τις εισόδους.

«Αφού δεν μπορεί να μας προστατέψει η Αστυνομία οφείλουμε να προστατευτούμε μόνοι μας» δήλωσε στο thestival.gr στενός συνεργάτης του κ. Ζαπράνη.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δεν θα διαφωνήσω με το κατάσταση πολιορκία ωστόσο με την προοπτική μου αναφέρεται μάλλον σε διαφορετικούς όρους χρήσης. Εάν ο συγκεκριμένος πρύτανης ήθελε ένα πανεπιστήμιο ασφαλές και ανοικτό θα το άφηνε ανοικτό. Είναι η κλασσική περίπτωση του ΑΠΘ που στο όνομα της προσπάθειας να προστατευθεί η δημοσια περιουσία κλείνουν όλα τα κτίρια και τις υπηρεσίες ενώ γνωρίζουν ότι όταν είναι άδεια η καταληψή τους θα κατασταθεί ακόμη πιο εύκολη. Και λέω ότι το γνωρίζουν γιατί συνήθως ασφαλίζουν κτήρια και γραφεία με νέες κλειδαριές που πραγματικά τους ενδιαφέρουν. Κατατάλλα κλείνω το πανεπιστήμιο ως μια απέλπιδα προσπάθεια να το προστατέψω για μένα είναι δημοσιουπαλληλική μπούρδα εν μέση θέρους. Το προστατευμένο πανεπιστήμιο είναι το φυλασσόμενα ανοικτό. Όταν έχεισ να μου ανανεώσεις κλειδαριές (εκτός των γραφείων που σε κάινε γιατί ειναι τα γραφεία πχ της κοσμητείας - μια χαρά γνωρίζεις εκ εξαρχής πόσο το προστατεύεις αυτή την οδό του εικονικού λουκέτου. Btw τώρα δεν τελείωσε και το τελευταίο μάθημα εξεταστικής στο ΠΑΜΑΚ?
Κι εγώ απόρησα με την "εκκένωση" γιατί ένα κενό κτήριο είναι και αφύλακτο (εκτός, βεβαίως, αν απ' έξω βρίσκεται ένας στρατός!). Μπορεί εκκενώνοντάς το από εργαζομένους να προστατεύει τους ανθρώπους (οι οποίοι ούτως ή άλλως θα εξαναγκάζονταν από τους επιδρομείς να το εγκαταλείψουν), αλλά δεν προστατεύει τον εξοπλισμό.Όντως, η πόλη δεν πολιορκείται γιατί οι βάρβαροι έχουν ήδη εισέλθει ανεμπόδιστοι. Πολιορκούνται διάφορες δομές.
Τακτική της «καμένης γης»: Η σκόπιμη καταστροφή των καλλιεργειών και ο αφανισμός των ζώων προκειμένου να εμποδιστεί ο ανεφοδιασμός του αντιπάλου.