Αθώοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στη δίκη του Noor 1 με τους 2,1 τόνους ηρωίνης

Αθώοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στη δίκη του Noor 1 με τους 2,1 τόνους ηρωίνης Facebook Twitter
3

Αθώους κήρυξε τους περισσότερους από τους κατηγορουμένους στη δίκη του Noor One το δικαστήριο πριν από λίγο, καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη και αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Όπως αναφέρει η Εφημεριδα των Συντακτών στο σάιτ της, ο Αιμίλιος Κοτσώνης είναι ανάμεσα σε αυτούς που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για την ένταξη και συγκρότηση της οργάνωσης και κατηγορείται μόνο για απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

Από τους Έλληνες ένοχοι για την οργάνωση κρίθηκαν οι Γεράσιμος Γιανουσάκης και Γιώργος Μπουρδούβαλης. Από τους υπόλοιπους ένοχοι κρίθηκαν τρεις τουρκικής καταγωγής κρατούμενοι. Αθώοι κρίθηκαν ο πλοιοκτήτης και όλο το πλήρωμα. Για το δικαστήριο μέλη της οργάνωσης κρίθηκαν μόνο 5 άτομα από τα συνολικά 32 άτομα που κατηγορούντο ενώ κανένας δεν καταδικάστηκε ως επικεφαλής της οργάνωσης, αφήνοντας "ορφανό" το φορτίο.

Αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.

Στο ειδώλιο βρέθηκαν 32 άτομα μεταξύ των οποίων έξι Ελληνες, αλλά και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου. 

H εισαγγελέας έχει ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης τους οποίους περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM