Ελικόπτερα της Αστυνομίας θα επιτηρούν τους δρόμους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ελικόπτερα της Αστυνομίας θα επιτηρούν τους δρόμους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική Facebook Twitter
0

Τη διάθεση ελικοπτέρων της Αστυνομίας για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη και ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.


Η διάθεση ελικοπτέρων, όπως τόνισε ο κ. Τόσκας, θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου 2016. Πρόκειται για πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-υπουργείο Υγείας και θα εφαρμόζεται τα Σαββατοκύριακα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν εντοπίζεται ανάγκη αυξημένης επιτήρησης, αλλά και άμεσης επέμβασης- παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.


Κατά την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έδωσε κατευθύνσεις προς το προσωπικό της ΕΛΑΣ σε ό,τι αφορά την καλύτερη συνεργασία του αστυνομικού προσωπικού με την κοινωνία, την συστηματικότερη αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος την ασφάλεια των προσφυγικών καταυλισμών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή περίοδο.


Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στο αστυνομικό προσωπικό για την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών στην Ειδομένη. Υπογράμμισε ότι η εκκένωση έγινε κατά τρόπο υποδειγματικό και χωρίς την άσκηση βίας, σημειώνοντας ότι απέσπασε ευμενή σχόλια διεθνών οργανισμών, οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν έντονη κριτική. Έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.


Συνεχάρη, ακόμα, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιτυχείς ενέργειες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ