Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα Facebook Twitter
SOOC
3

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 19:00, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

 

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, στο κάλεσμά της, επρόκειτο για μία «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα.

 

«Μπροστά στη "δεύτερη αξιολόγηση" ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με τον νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία. Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα», σημειώνεται στο κάλεσμα.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αθήνας να δώσουν το «παρών» στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Τρίτης, για να καταδειχθεί ότι η δύναμη του ΟΧΙ δεν ανακόπηκε.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ