Έφεση στην καταδικαστική απόφαση για το έγκλημα στην Κατερίνη με θύμα την Μαρίνα Κουκουλιάτα

Έφεση στην καταδικαστική απόφαση για το έγκλημα στην Κατερίνη με θύμα την Μαρίνα Κουκουλιάτα Facebook Twitter
0

Έφεση στην προ ημερών απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε 35χρονο σε κάθειρξη 20 ετών και τριών μηνών για τη δολοφονία της 30χρονης συντρόφου του Μαρίνας Κουκουλιάτα στην Κατερίνη, άσκησε η εισαγγελέας Εφετών. Η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου και από μηδενική βάση, αυτήν τη φορά από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, θεωρώντας ότι το δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα τα πραγματικά περιστατικά και τα αποδεικτικά στοιχεία, που το οδήγησαν στο συμπέρασμα να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Στην έφεση επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει πως ο 35χρονος ενήργησε εν βρασμώ ψυχικής ορμής ή ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα οργής ή αγανάκτησης, που προκάλεσε η συμπεριφορά της κοπέλας στον δράστη.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, ανέφερε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, επειδή το θύμα έβγαλε μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν περίπου μια εβδομάδα έγινε γνωστή η απόφαση που καταδικάζει τον 35χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και τριών μηνών. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, οπλοχρησία και κλοπή, ενώ δεν τού αναγνώρισε ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.

Τα ίχνη της άτυχης κοπέλας είχαν εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 2014 και η σορός της εντοπίστηκε έξι μήνες αργότερα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι έξω από την Κατερίνη, ύστερα από υπόδειξη του 35χρονου, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πτώμα της 30χρονης βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ήταν καλυμμένο με στρώματα και κουβέρτες. Όπως προέκυψε από την έρευνα των διωκτικών Αρχών, το βράδυ της 24ης Ιουνίου, θύτης και θύμα καβγάδισαν και πάνω στο διαπληκτισμό, η νεαρή γυναίκα έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί της. Ο 35χρονος πρόλαβε το άρπαξε και το έστρεψε εναντίον της, πλήττοντας την άτυχη 30χρονη θανάσιμα στην περιοχή της καρδιάς. Μετά την πράξη του, άρπαξε το κινητό της και σκέπασε το πτώμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ