Χιλιάδες πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι τους από την Ειδομένη έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην περιοχή

Χιλιάδες πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι τους από την Ειδομένη έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην περιοχή Facebook Twitter
φωτό.: Ai Weiwei/ instagram
1

Mπορεί από προχθές η κυβέρνηση να ανακοίνωσε επισήμως πως ο καταυλισμός της Ειδομένης άδειασε και πως η επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όμως αυτό που δεν ανακοινώθηκε είναι πως χιλιάδες από τους ανθρώπους αυτούς επέλεξαν να φύγουν με τα πόδια και να πάνε σε άγνωστα σημεία, παρά αν επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο που ήταν ο καταυλισμός  στην Ειδομένη αρκετοί πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο ενώ σε διάφορα άλλα ακατοίκητα κτίρια της γύρω περιοχής,  έχουν στεγαστεί και πολλές οικογένειες.

Δημοσιογράφος του RT προσθέτει μαζί με το βίντεο που παραθέτει πως ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στο βενζινάδικο κοντά στο Πολύκαστρο είναι έχει πάνω από 2.000 άτομα.

 


«Κανείς δεν είπε πού πήγαν οι περίπου 4.000 άνθρωποι που έφυγαν από την Ειδομένη πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση» ανέφερε άλλωστε χθες στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το επιχειρησιακό σχέδιο εκκένωσης.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκιουλέκας, περίπου 4.000 άνθρωποι που έφυγαν νωρίτερα από την Ειδομένη αυτήν τη στιγμή «ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα μόνοι τους» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι; Τι ζητούν, πού θα μείνουν, τι θα κάνουν με τα παιδιά τους;», ενώ αναρωτήθηκε ποιο ήταν, τελικά, το επιχειρησιακό σχέδιο.

 

Την ίδια ώρα, ο Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής Ai Weiwei που καταγράφει στην Ελλάδα την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης, βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που έχει γίνει καταφύγιο για πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν μόνοι τους από την Ειδομένη.

 

Evacuated refugees from Idomeni choosing to live in abandoned houses instead of becoming modern prisoners

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις


 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια