Το σύμπαν είναι πιο παλιό από όσο εθεωρείτο μέχρι σήμερα

Το σύμπαν είναι πιο παλιό από όσο εθεωρείτο μέχρι σήμερα Facebook Twitter
1
Το σύμπαν είναι πιο παλιό από όσο εθεωρείτο μέχρι σήμερα Facebook Twitter

Σύμφωνα με το Foxnews, νέα αποτελέσματα από "μια ματιά" σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά το Big Bang υποδεικνύουν πως το σύμπαν είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα, με τους επιστήμονες ωστόσο να ισχυρίζονται πως οι έρευνες για τις βασικές έννοιες του σύμπαντος, πώς ξεκίνησε δηλαδή και από τι είναι φτιαγμένο, να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τη θεωρία κλειδί που οι επιστήμονες ονομάζουν "Inflation" (ελλ: φούσκωμα). Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία το σύμπαν μετατράπηκε από υποατομικό μέγεθος στο τωρινό του σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Ο Γιώργος Ευσταθίου, καθηγητής Αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ο οποίος ανακοίνωσε την χαρτογράφηση του πρώιμου σύμπαντος από τον δορυφόρο Planck, την Πέμπτη, είπε ότι τα ευρήματα προσφέρουν πληροφορίες και για την σύνθεση του σύμπαντος. Όπως είπε, το σύμπαν αποτελείται από ελαφρώς περισσότερη συνηθισμένη ύλη και λιγότερη από τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη και την σκοτεινή ενέργεια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
"νέα αποτελέσματα από "μια ματιά" σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά το Big Bang"Φτιαξ'το βρε παιδι μου πριν γινουμε ρεζιλι. Το Planck βλεπει την ακτινοβολια απο τοτε που το Συμπαν εγινε διαφανες, δηλαδη 380,000 χρονια μετα το Big Bang. http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/Planck/Planck_reveals_an_almost_perfect_Universe