Το σχέδιο της κυβέρνησης για το υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα από το 2016

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα από το 2016 Facebook Twitter
13

Το νέο σχέδιο που τελεί υπό την έγκριση των πιστωτών της χώρας και που το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με πλαστικό χρήμα θα γίνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές όλων των νέων επιχειρήσεων που θα συσταθούν από το 2016, ενώ παράλληλα το υποχρεωτικό καθεστώς θα ισχύσει και για δεκάδες κλάδους της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. 

Στο σχέδιο προβλέπονται κίνητρα για τις επιχειρήσεις, που θα φθάνουν ακόμη και στη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, δεδομένου ότι το υπουργείο θα έχει όλα τα στοιχεία εσόδων - εξόδων για κάθε χρήση, και ακατάσχετο λογαριασμό με άμεση πληρωμή του ΦΠΑ, χωρίς να απαιτείται υποβολή περιοδικής δήλωσης. Από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα έσοδα θα πιστώνονται σε μία κάρτα, όπως επίσης και τα έξοδά τους.

Γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, βρίσκονται ψηλά στη λίστα της υποχρεωτικής χρήσης καρτών ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για ένταξη συγκεκριμένων περιοχών στο νέο σύστημα οι οποίες θα επιλεγούν με κριτήριο το ποσοστό φοροδιαφυγής και την τουριστική κίνηση.

Ειδικότερα, το σχέδιο σχέδιο του υπ. Οικονομικών για τη χρήση πλαστικού χρήματος προβλέπει πως όλες όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 θα υποχρεούνται για όλες τις συναλλαγές τους να χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταστήσουν μηχάνημα POS το οποίο θα επιδοτείται από τα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Οπως αναφέρει στην «Καθημερινή» ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, εφόσον οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό και μία κάρτα για τα έσοδα και τα έξοδά τους, θα απαλλάσσονται από την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία θα είναι γνωστά στο υπουργείο. Σταδιακά το μέτρο της μη υποβολής δήλωσης θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

 

 Τα κίνητρα για τους φορολογούμενους:

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τους φορολογούμενους έχουν σχεδιαστεί κίνητρα τα οποία προβλέπουν κληρώσεις ακινήτων, δημιουργία αφορολόγητου ορίου, ακόμα και διάφορα δώρα από τις τράπεζες 

• Με τη συλλογή 2.000-3.000 ευρώ διάφορων αποδείξεων μέσω των καρτών θα πιστώνεται στον φορολογούμενο ένας λαχνός. Εφόσον συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας 500-600 ευρώ από ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής, θα κερδίζει ο φορολογούμενος επίσης έναν λαχνό. Δηλαδή, για ειδικές κατηγορίες δαπανών θα απαιτούνται λιγότερες αποδείξεις από κλάδους που είναι ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής για να κερδίσει κάποιος φορολογούμενος έναν λαχνό. Μία φορά τον χρόνο θα διενεργούνται και κληρώσεις ακινήτων. Το διαμέρισμα που θα κληρώνεται θα είναι από αυτά που διαθέτει το Δημόσιο.

• Σε συνεννόηση με τις τράπεζες θα δημιουργηθούν και νέα δώρα πέραν των σημερινών (μίλια για αεροπορικά ταξίδια, βενζίνη κ.λπ.).

• Μείωση επιτοκίου χρήσης πιστωτικών καρτών ύστερα από συνεννόηση με τις τράπεζες και μείωση προμήθειας των τραπεζών.

• Οι ιατρικές δαπάνες, για να αναγνωρίζονται, θα πρέπει να είναι στο σύνολό τους μέσω καρτών.

• Το αφορολόγητο όριο των 9.500 ευρώ θα «χτίζεται» μέσω πιστωτικών καρτών.

7. Διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα POS προκειμένου τα στοιχεία να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis.

πηγή: kathimerini.gr

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι στην Σκανδιναβία το θηρίο έχει έρθει εδώ και χρόνια. Εγώ είμαι υπέρ. Σε υδραυλικό- ηλεκτρολόγο εδωσα 3800 και δεν πήρα τιμολόγιο ούτε για τον ηλιακό. Για τον ξυλουργός,τον αλουμινα,τον πλακα κ.ο.κ. το ίδιο. Μετά ήρθε το καπιταλ και τα έβαζα μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής. Υ.γ.Προτιμώ να παίρνω τα ίδια σε πλαστικό χρήμα, παρά να μου κάνουν και άλλη μείωση γιατί κάποιοι θέλουν να ζουν εις βάρος των άλλων.
πραγματι,τις μη ορθοδοξες χωρες ο διαβολος τις εχει κατακτησει ηδη και μένουν τα προπυργια της ορθης πιστης,της ορθης δοξας,της ορθοδοξιας,κυριως η Ελλαδα.τωρα αρχχιζουν να επιβαλλονται και σε μας,διοτι βιωνουμε την ιδια την αποκαλυψη του ιωανννη,ο σαταναςειναι προ των πυλων,σαν τον αννιβα κι αυτος!!
ΟΧΙ!! ΔΕΝ είναι ανεγκέφαλοι κι ούτε είναι τυχαίο αυτό που κάνουν!Γίνεται βάσει σχεδίου με υποκινητή και ενορχηστρωτή τον ίδιο τον διάβολο και τα ανθρώπινα υποχείριά του,όπως η παρούσα κυβέρνηση,αλλά κι όποια άλλη έχει τέτοια σχέδια για αχρήματη οικονομία και ηλεκτρονική διακυβέρνηση,κι όλα αυτά τα αντίχριστα συστήματα τα οποία λειτουργούν με το όνομα του θηρίου της Αποκάλυψης,δηλαδή το 666!
Δεν καταλαβαίνω την σύγκριση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε παραλληλισμό με την χρήση πλαστικού χρήματος. Είναι ένα εκσυγχρονιστικό μέτρο που θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια, ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή κομματικής τοποθέτησης.
ΟΧΙ!! με τον λογο του Θεού δεν παίζω!Διαβασε Αποκαλυψη του Ιωάννη,ειδικα το ΙΓ κεφαλαιο,όπου όμιλει για σφραγισμα σε δεξι χέρι ή μετωπο από τον διαβολο! όποιος δεν σφραγισθεί δεν θα μπορει να πωλει ή να αγοράζει! εκεί μας οδηγει ύπουλα η νέα τάξη πραγμάτων!
"Το αφορολόγητο όριο των 9.500 ευρώ θα «χτίζεται» μέσω πιστωτικών καρτών"γιατί πιστωτικών και όχι όλων των καρτών; Εγώ δεν έχω πιστωτική και δεν πρόκειται να αποκτήσω.
Νομίζω ότι όταν λέμε "πιστωτικών" μάλλον εννοούμε όλες τις κάρτες. Προφανώς και τις χρεωστικές. Πιστωτικές κάρτες έτσι κι αλλιώς έχουν ελάχιστοι Έλληνες πλέον άσε που οι τράπεζες δεν εκδίδουν πια καινούριες με τόση ευκολία.
Το ακριβώς αντίθετο από τον παράδεισο είναι αυτό,είναι η κόλαση που περιγράφεται στην αποκάλυψη του Ιωάννη,όπου αναφέρει πως όσοι δεν είναι σφραγισμένοι με το χάραγμα του θηρίου(666),δεν θα μπορούν να πωλούν ή να αγοράζουν.Και όσοι δεχθούν τα αντίχριστα συστήματα τους περιμένει η πραγματική κόλαση,η αιώνια!Μην Λακ-ίσεις!