ΔΝΤ: Πάνω από το 203% το χρέος το 2017

ΔΝΤ: Πάνω από το 203% το χρέος το 2017 Facebook Twitter
SOOC
6

Ελλειμματικούς προϋπολογισμούς ως το 2020 για τη χώρα μας και χρέος στο 203,7% το 2017 βλέπει το ΔΝΤ στην  εξαμηνιαία έκθεσή του Fiscal Monitor, παίρνοντας αποστάσεις από τις εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές που έχουν άμεση σχέση με το χρέος της χώρας και την θέση του Ταμείου για απομείωση του το έλλειμμα θα φτάσει φέτος το 4,2% του ΑΕΠ, προτού αρχίσει να αποκλιμακώνεται στη συνέχεια, πέφτοντας στο 3,6% το 2016 και στο 2,4% το 2017.

Επίσης για φέτος η έκθεση προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%, διπλάσιο των εκτιμήσεων της κυβέρνησης ενώ ισοσκελισμένος προϋπολογισμός αναμένεται το 2019, όταν το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα πέσει στο 0,1% του ΑΕΠ.

Το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει στην Ευρώπη ότι θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, μόνο αν υπάρξει συμφωνία για απομείωση του χρέους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM