Μοσκοβισί: Χρειάζονται επιπλέον μέτρα, δεν φτάνουν μόνο τα προαπαιτούμενα

Μοσκοβισί: Χρειάζονται επιπλέον μέτρα, δεν φτάνουν μόνο τα προαπαιτούμενα Facebook Twitter
1

Ενόψει της αυριανής συνάντησης στο Eurogroup με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί έσπευσε να «ξεκαθαρίσει» από σήμερα τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η χώρα «χρειάζεται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων».


Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως το μήνυμα που θα μεταφέρει αύριο στον έλληνα ΥΠΟΙΚ είναι πως «χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα».


«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα» σχολίασε ο Πιερ Μοσκοβισί. «Συνεπώς» σημειώνει «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες».

«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου χρόνος για χάσιμο» επισήμανε, διευκρινίζοντας πως «ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές και να ανακτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές είναι η κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητά της να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».


Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει πως εκτιμά το γεγονός ότι «σε έναν από τους πρώτους λόγους του ο πρωθυπουργός τόνισε πως ένιωθε δεσμευμένος στο πρόγραμμα και ήθελε τη γρήγορη εφαρμογή του».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια