Λαγκάρντ: Δεν μιλήσαμε ποτέ για κούρεμα και καλώς εχόντων δεν θα γίνει

Λαγκάρντ: Δεν μιλήσαμε ποτέ για κούρεμα και καλώς εχόντων δεν θα γίνει Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
4

"Η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους δεν έχει γίνει ποτέ, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να γίνει τώρα, αν τα πράγματα πάνε καλά" σημείωσε σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη ελβετική εφημερίδα Le Temps η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. 

Ανέφερε πως οι πιστωτές της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, και κυρίως η Γερμανία, έχουν αποκλείσει την διαγραφή, αλλά είναι πρόθυμοι να εξετάσουν άλλες μορφές αναδιάρθρωσης του χρέους κι εξήγησε πως στις συνομιλίες τους συζητούν "για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε διαγραφή του χρέους".

Απέφυγε δε να απαντήσει εάν το ΔΝΤ θα λάβει μέρος στο νέο πακέτο διάσωσης, για το οποίο η ίδια δήλωσε πρόσφατα ότι θα αποφασίσει τον Οκτώβριο. Να σημειωθεί πως το ΔΝΤ δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα συμμετάσχει στο τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 86 δισεκ. ευρώ, που υπογράφτηκε στις αρχές Αυγούστου, αφού έχει ταχθεί υπέρ μιας μερικής διαγραφής ενός χρέους το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο στην παρούσα μορφή του.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
«Λαγκάρντ: Δεν μιλήσαμε ποτέ για κούρεμα και καλώς εχόντων δεν θα γίνει»...καλώς εχόντων; Τι ακριβώς σημαίνει, καλώς εχόντων;;;... Τι... θέλει να μας πει η ποιήτρια;;;;;.....τα ...κακώς ποια μπορεί να είναι δηλαδή;;;
Πάνε οι εποχές που ζητούσαμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους....http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/778743/tha-zitisoume-diagrafi-tou-megaluterou-merous-tou-hreousΕκτός από το κούρεμα, είχαμε και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης!http://www.koutipandoras.gr/article/105121/p-skoyrletis-o-syriza-zita-ti-diagrafi-toy-megalyteroy-meroys-toy-hreoys-kai