Associated Press: Τα σενάρια εκλογών φταίνε για την κατάρρευση του ΧΑ

Associated Press: Τα σενάρια εκλογών φταίνε για την κατάρρευση του ΧΑ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Με αφορμή την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, το Associated Press συνδέει την πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. 

"Για δεύτερη συνεχή ημέρα παρουσιάζει πτώση το ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς η αριστερή κυβέρνηση της χώρας εξετάζει εκλογές" σημειώνει το AP, επικαλούμενο το πτωτικό άνοιγμα της Τρίτης με το Γενικό Δείκτη στο -4% και τις απώλειες των τραπεζών που κινούνταν στο -30%.

Στη συνέχεια, στην ανάλυσή του, μεταξύ άλλων, σχολιάζει: "Η κυβέρνηση στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσει νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές, καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο των δικών της βουλευτών καταψηφίζει. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε την Τρίτη πως η κυβέρνηση δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ πρόσθεσε ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι "πιθανή".

Την ίδια ώρα, σημειώνει το AP, ο επικεφαλής των διαφωνούντων Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί τους βουλευτές του κόμματος να μην ψηφίσουν νέα μέτρα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει νέες συναντήσεις σήμερα με τους δανειστές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια