Ο Βαρουφάκης δηλώνει πως αν ήταν Πρωθυπουργός στη θέση του Τσίπρα θα πατούσε το κουμπί

Ο Βαρουφάκης δηλώνει πως αν ήταν Πρωθυπουργός στη θέση του Τσίπρα θα πατούσε το κουμπί Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
7

«Ναι, θα πατούσα το κουμπί (για παράλληλο νόμισμα που οδηγεί σε Grexit) αν ήμουν πρωθυπουργός» δηλώνει απερίφραστα σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο Γιάνης Βαρουφάκης επικρίνοντας εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα.


«Θα πατούσα το κουμπί, και το έχω πει δημοσίως, αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την άποψη της πλειοψηφίας» δηλώνει ο τέως υπουργός Οικονομικών. «Υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν και επιχειρήματα για να μην πατηθεί το κουμπί» προσθέτει. Ο κ. Βαρουφάκης προειδοποιεί δε τους Ισπανούς ότι κινδυνεύουν να έχουν την ίδια τύχη με τη χώρα μας «αν κάνετε τα ίδια λάθη που επιβάλλατε στην Ελλάδα».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται δε ότι η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου όχι μόνο δεν ήταν η εναλλακτική λύση στο σχέδιο Σόιμπλε, αλλά αποτελεί «μέρος του σχεδίου» του γερμανού υπουργού Οικονομικών και «είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».


«Ο Σόιμπλε επιθυμεί να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να δημιουργήσει ένα είδος υπερεπιτρόπου για θέματα φορολογίας, με εξουσία να επεμβαίνει στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ακόμα και χωρών που δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα. Θα είναι σαν να μπαίνουν όλες οι χώρες σε πρόγραμμα, το σχέδιό του είναι να επιβληθεί παντού η τρόικα: στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι» υποστηρίζει. Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκφράζει την ελπίδα να μην υπάρξει Grexit, αλλά σπεύδει να προσθέσει πως το νέο πρόγραμμα θα αποτύχει. «Θα υπάρξει πολύς θόρυβος, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, στόχοι δεν θα επιτευχθούν, η ύφεση θα βαθύνει, θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα. Τότε θα δούμε αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει με την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε ή όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"...επικρίνοντας εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα". Όχι, αρθρογράφε, δεν επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, απλά δηλώνει τι θα έκανε ο ίδιος στη θέση του. Και πολύ καλά θα έκανε. Κρίμα που ο πρωθυπουργός δε φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και δεν πάτησε το κουμπί...