Βρέθηκε νέος ιός που προσβάλλει τους Macintosh

Βρέθηκε νέος ιός που προσβάλλει τους Macintosh Facebook Twitter
0

Μια ομάδα white hat ('καλών') χάκερς, ανακοίνωσε μόλις την ανάπτυξη του πρώτου ιού στην ιστορία που μπορεί να εισχωρήσει και να προσβάλλει το firmare των υπολογιστών Macintosh της Apple, σπάζοντας έτσι, για ακόμα μια φορά σε ένα εξάμηνο, το πάλαι ποτέ αδιαπέραστο σύστημα ψηφιακής ασφάλειας της Apple.

Η επίθεση, ονόματι Thunderstrike 2, στο μόνιμο πρόγραμμα του λογισμικού της ROM (firmaware) μπορεί να γίνει μέσω ενός "μολυσμένου" phishing email ή κάποιου περιφερειακού όπως ένα USB στικάκι, αναφέρει το άρθρο του Wired.

Ο επίμονος ιός που μπορεί να προσβάλλει και υπολογιστές μή συνδεδεμένους σε κάποιο δίκτυο, δεν μπορεί να αφαιρεθεί παρά μόνο εάν ανοίξει ο υπολογιστής και γίνει χειροκίνητα το σβήσιμο και η επανεγγραφή του κεντρικού επεξεργαστή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κανένα από τα υπάρχοντα προγράμματα εντοπισμού ιώς δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον νέο ιό.

 

Παρόλα αυτά το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple είναι ήδη ενήμερη για την απειλή και έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την προηγούμενη βερσιόν του ιου, ονοματι Thunderstrike, που έκανε την εμφάνισή της πριν έξι μήνες, οπότε είναι θέμα χρόνου η εκ νέου οχύρωση των συστημάτων των Mac, στην νέα απειλή.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM