Ορδές μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης - Στείλτε τον στρατό στο Καλαί, ζητούν βρετανικές ταμπλόιντ

Ορδές μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης - Στείλτε τον στρατό στο Καλαί, ζητούν βρετανικές ταμπλόιντ Facebook Twitter
4

Συνεχίζεται το μεταναστευτικό δράμα στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, όπου εκατοντάδες μετανάστες προσπάθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία.

 

Την ίδια ώρα, ορισμένες βρετανικές ταμπλόιντ καλούν τον στρατό της χώρας τους να επέμβει στο Καλαί, κατηγορώντας την Γαλλία για δειλία και ανευθυνότητα στην διαχείριση της κρίσης με τους πρόσφυγες, γράφει το ΑΠΕ.

 

Ορδές μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης - Στείλτε τον στρατό στο Καλαί, ζητούν βρετανικές ταμπλόιντ Facebook Twitter


Οι Γάλλοι αστυνομικοί υπολογίζουν σε 800 με 1.000 τους μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από την σήραγγα, ενώ απέτρεψαν περίπου 300 απόπειρες προσφύγων να εισέλθουν σε αυτήν κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα την αστυνομική αυτή πηγή, η οποία δεν ανέφερε ωστόσο κάποιον αριθμό όσον αφορά τις συλλήψεις.


Η Eurotunnel ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι κατά τη χθεσινή νύχτα επικράτησε λιγότερη ένταση από τις προηγούμενες, όταν γινόντουσαν κατά μέσον όρο περίπου 1.500 ως 2.000 απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας.
Η προστασία της περιοχής "εξασφαλίσθηκε πολύ καλά με τις νέες ομάδες (των δυνάμεων της τάξης) που ήρθαν χθες (Τετάρτη) το βράδυ", σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται την σήραγγα.

Ορδές μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης - Στείλτε τον στρατό στο Καλαί, ζητούν βρετανικές ταμπλόιντ Facebook Twitter


Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή χθες το βράδυ είδε εκατοντάδες μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας από κάθε πλευρά.


Στο μεταξύ ορισμένες βρετανικές ταμπλόιντ καλούν σήμερα τον βρετανικό στρατό να επέμβει στο Καλαί, εντείνοντας τις επικρίσεις τους σε βάρος της Γαλλίας, την οποία κατηγορούν για δειλία και ανευθυνότητα στην διαχείριση της κρίσης με τους πρόσφυγες.


"Στείλτε τον στρατό" είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας της Daily Mail, η οποία αφιερώνει πέντε σελίδες στην "καταστροφή του Καλαί". "Εμποδίσαμε τον Χίτλερ να μπει. Γιατί οι αδύναμοι κυβερνώντες μας δεν καταφέρνουν να σταματήσουν μερικές χιλιάδες εξασθενημένους μετανάστες;", διερωτάται η εφημερίδα.

Ορδές μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης - Στείλτε τον στρατό στο Καλαί, ζητούν βρετανικές ταμπλόιντ Facebook Twitter


"Να γιατί φταίνε οι Γάλλοι", τιτλοφορείται ένα άλλο άρθρο της Daily Mail, η οποία κατηγορεί κυρίως την Γαλλία για τον "κυνισμό" της.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Sun, η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Βρετανία. "Η Κοκέλ χρειάζεται μεγαλύτερη πυγμή", βρετανική βεβαίως, υπογραμμίζει η ταμπλόιντ, προσθέτοντας ότι "η αναρχία στο Καλαί συνιστά μια κακοφορμισμένη πληγή στο πρόσωπο της Ευρώπης".


"Στείλτε τον στρατό να σταματήσει την εισβολή των μεταναστών", ήταν επίσης ο τίτλος της Daily Express. Για την ταμπλόιντ αυτή, η οποία υποστήριξε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία τον Νάιτζελ Φάρατζ και το ξενοφοβικό του κόμμα Ukip, είναι "προφανές ότι οι Γάλλοι απέτυχαν να ελέγξουν τους μετανάστες".


Σε πιο μετριοπαθείς τόνους κινούνται ωστόσο οι βρετανικές εφημερίδες όπως οι Times, Guardian και Independent, αν και η Daily Telegraph αναπαράγει και αυτή τα αιτήματα να σταλούν στρατιώτες στην Γαλλία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Οταν θα μπαινουν και στις δικες τους (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ και ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) χωρες, 1000/ημερα τοτε ισως και να δουμε φως κι εμεις εδω... !
Επιτέλους. Οι βόρειοι "εταίροι" μας, αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι εστί βερίκοκο. Ούτε τα Δουβλίνα, ούτε οι φράχτες ούτε τίποτε δεν νικάει την απελπισία. Μια ζωή παρίσταναν ότι πρόκειται για πρόβλημα του Νότου. Welcome to the real world.