ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

O Λευκός Οίκος αρνείται την αμνηστία στον Έντουαρντ Σνόουντεν

O Λευκός Οίκος αρνείται την αμνηστία στον Έντουαρντ Σνόουντεν Facebook Twitter
3

Αν και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την παροχή αμνηστίας συγκέντρωσε 167.954 υπογραφές, ο Λευκός Οίκος αρνείται να την παραχωρήσει στον διάσημο πλέον φυγά και πρώην υπάλληλο της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, οι αποκαλύψεις του οποίου άφησαν έκθετες τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σχετικά με τις μεθόδους παρακολούθησης τους.

Η ψηφοφορία υποστήριζε ότι ο Σνόουντεν πρέπει να ανακυρηθεί "εθνικός ήρωας" και να εκδοθεί υπέρ του πλήρης αμνηστία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για τα φερόμενα ως εγκλήματα της διαρροής απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τα προγράμματα μαζικών παρακολουθήσεων της NSA.

Παρόλα αυτά, η απάντηση του Λευκού Οίκου στο online petition, έναν χρόνο μετά την συγκέντρωση των υπογραφών, ήταν ότι ο Σνόουντεν δεν αντιμετώπισε "εποικοδομητικά" τις κατηγορίες εναντίον του και πως "αποφεύγει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες των πράξεών του". 

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σνόουντεν ζει εδώ και δύο χρόνια σε απόρρητη περιοχή στη Ρωσία βάσει ασύλου που του έχει παραχωρηθεί για 3 χρόνια και είναι αντιμετωπος με σωρεία κατηγοριών σχετικά με τις αποκαλύψεις του για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις.

Τech & Science
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM