Handelsblatt: Το Grexit θα άνοιγε τρύπα δισ. στον γερμανικό προϋπολογισμό προειδοποιεί ο Βάιντμαν

Handelsblatt: Το Grexit θα άνοιγε τρύπα δισ. στον γερμανικό προϋπολογισμό προειδοποιεί ο Βάιντμαν Facebook Twitter
EPA/JENS BUETTNER
1

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα άνοιγε μια τρύπα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βάιντμαν προειδοποίησε πως το κόστος ενός Grexit θα έπληττε τα κέρδη της Bundesbank, τα οποία εισρέουν στον προϋπολογισμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε πως οι απώλειες της Bundesbank θα ήταν μεγαλύτερες από το ποσό των 14,4 δισεκ. ευρώ που έχει ήδη μπει στην άκρη ως πρόβλεψη για την κρίση του ευρώ, επειδή θα επέφερε απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την κεντρική τράπεζα. «Αυτό δεν θα ήταν αρκετό στην περίπτωση ενός Grexit», ανέφερε η Handelsblatt, χωρίς να διευκρινίσει την πηγή της.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια