Βερολίνο: Δεν υπάρχει περίπτωση για συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα

Βερολίνο: Δεν υπάρχει περίπτωση για συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
3

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

«Απαιτούνται περίπλοκες διαδικασίες για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα» ανέφερε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Γέγκερ και πρόσθεσε ότι απαιτείται πρώτα αίτηση από την Ελλάδα για ένα νέο δάνειο.

Αρνητικό παρά τα μεγέθη που δημοσιοποίησε χθες το ΔΝΤ για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, φαίνεται να είναι το Βερολίνο.

Οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, από το ΔΝΤ για τις μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν σημαίνουν "με κανέναν τρόπο" αυτομάτως ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της χώρας, έκανε σήμερα γνωστό το Βερολίνο.


"Με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να αντλήσουμε ως συμπέρασμα απ' αυτό ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του χρέους", σχολίασε αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μάρτιν Γέγκερ, σε συνέντευξη Τύπου.


Η Γερμανία εξακολουθεί να πιστεύει πως η σωτηρία για την Ελλάδα βρίσκεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας της, εξήγησε ο Γέγκερ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM