Reuters: Θυμωμένο με τους Έλληνες το ΔΝΤ, εξοργισμένο με την Ευρώπη

Reuters: Θυμωμένο με τους Έλληνες το ΔΝΤ, εξοργισμένο με την Ευρώπη Facebook Twitter
0

“Το ΔΝΤ είναι θυμωμένο με τους Έλληνες αλλά εξοργισμένο με την Ευρωζώνη” αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του Ταμείου ο οποίος λέει ότι το ΔΝΤ ήθελε να περάσει μηνύματα και προς τις δύο πλευρές.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται η αγανάκτηση του Ταμείου για το κλιμάκιο του που δεν είχε πρόσβαση στους αριθμούς της Αθήνας και «τους έκρυβαν στα ξενοδοχεία» αλλά και για την απόρριψη των προτάσεων που αφορούν στις διαπραγματεύσεις για το φορολογικό, τις συντάξεις και τη χρηματοδότηση.

Ο αξιωματούχος αναφέρει στο πρακτορείο ότι παρασκηνιακά υπάρχει συζήτηση για το χρέος με το ΔΝΤ να πιέζει για περαιτέρω αναδιάρθρωση, κάτι που «οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να ακούσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάλληλη συνταγή για έξοδο από την κρίση θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους και πρόσθετη βοήθεια, με επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων. Αύξηση ΑΕΠ και ενίσχυση δημοσιονομικών στοιχείων.

Η ίδια πηγή προειδοποιεί ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα βοήθειας, χωρίς την αναδιάρθρωση, καθώς το ύψος του χρέους (185%) απαιτεί σημαντικό πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό πριν τις πληρωμές τόκων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM