Εκροή καταθέσεων 5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο

Εκροή καταθέσεων 5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο Facebook Twitter
EPA/YANNIS KOLESIDIS
1

Η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, με 5 δισ. ευρώ να αποσύρονται από τις τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ, μετά και τη νέα μείωση τους οι καταθέσεις ιδιωτών έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών (Σεπτέμβριος 2004).

Ειδικότερα, στο τέλος Απριλίου το συνολικό απόθεμα επιχειρήσεων και νοικοκυριών υποχώρησε στα 133,6 δισ. ευρώ από 138,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, από τον Νοέμβριο, οπότε ξεκίνησε ουσιαστικά και η προεκλογική περίοδος στη χώρα, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά περίπου 30,7 δισ. ευρώ (από 164,3 δισ. που ήταν στο τέλος Απριλίου). Τα ίδια στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης στις τράπεζες μειώθηκα στα 9 δισ. ευρώ από 10,5 δισ. τον Μάιο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM