To ΔΝΤ διαψεύδει τους Γερμανούς: Η Λαγκάρντ δεν είπε ποτέ ότι υπάρχει πιθανότητα Grexit

To ΔΝΤ διαψεύδει τους Γερμανούς: Η Λαγκάρντ δεν είπε ποτέ ότι υπάρχει πιθανότητα Grexit Facebook Twitter
Φωτο: EPA/STEVE JAFFE
2

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είπε ποτέ ότι «υπάρχει μια πιθανότητα Grexit» στη συνέντευξη της  στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, δηλώνει το ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για κακή μετάφραση.

Η δήλωση αυτή από το Ταμείο οδήγησε την εφημερίδα να αναρτήσει  νέο τίτλο και διαφορετική εισαγωγή στο προδημοσίευμα της στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις ανέφερε ότι «οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «γενικά υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».


Στον αρχικό τίτλο της εφημερίδας αναφερόταν πως η κ. Λαγκάρντ βλέπει ένα Grexit ως «πιθανότητα», δήλωση που εμφανιζόταν μάλιστα σε εισαγωγικά και στην πρώτη παράγραφο του προδημοσιεύματος.

Ο νέος τίτλος αναφέρει πως η επικεφαλής του Ταμείου «δεν αποκλείει Grexit», ενώ σημειώνεται αντίστοιχα πως το ΔΝΤ δεν αποκλείει πλέον ξεκάθαρα το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Οι Γερμανοί αφαίρεσαν από το νέο κείμενο δήλωση της κ. Λαγκάρντ πως τυχόν Grexit θα προκαλούσε μεν προβλήματα στη νομισματική ένωση, όμως «κατά πάσα πιθανότητα» δεν θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κοινού νομίσματος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μηπως ο μεταφραστης ηταν Ελληνας Κασσανδρας; Παιζει κι αυτο! Να τον αλλαξουν,να παρουν τον μεταφραστη απ' την κηδεια Μαντελα...καλυτερος θα ειναι! Κατα τ' αλλα η μονταζιερα και η διαψευστιερα εχουν γινει τροπος ζωης!