Λαγκάρντ στη FAZ: Το Grexit είναι πιθανό

Λαγκάρντ στη FAZ: Το Grexit είναι πιθανό Facebook Twitter
1

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι "μια πιθανότητα". Αυτά αναφέρονται σε συνέντευξη της στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.


"Η έξοδος της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα", από τη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου.

Αν και η Λαγκάρντ σημείωσε πως μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι "ένας απλός περίπατος",  τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα σηματοδοτήσει "το τέλος του ευρώ",

Σύμφωνα με το Reuters, η γενική διευθύντρια του Ταμείου η Λαγκάρντ τόνισε επίσης πως οι κανόνες αποκλείουν περαιτέρω χρηματοδότηση της Αθήνας χωρίς πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς και πως αν η Ελλάδα θέλει χρήματα, πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μια συμφωνία.

Απευθυνόμενη στους ευρωπαίους, η κ. Λαγκάρντ σημειώνει ότι δεν θα φταίει το ΔΝΤ, εάν η Ελλάδα πτωχεύσει, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα μας, εάν δεν υπάρξει μία ξεκάθαρη συμφωνία.

"Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν την επαπειλούμενη χρεοκοπία μια από τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει οι ίδιοι να λάβουν προληπτικά μέτρα. Αν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, θα μπορούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες λίγο αέρα να αναπνεύσουν," καταλήγει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τι έγιναν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για το κούρεμα του χρέους και οι υποσχέσεις πού δόθηκαν από την ΕΖ και το ΕΚΤ το 2010 και 2012;Ποιος δημοσιογράφος θα την ρωτήσει γι αυτά; Όχι βέβαια η FAZ.