Το ΔΝΤ διαψεύδει πως ζήτησε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Το ΔΝΤ διαψεύδει πως ζήτησε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους Facebook Twitter
3

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διέψευσε απόψε το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times το οποίο ανέφερε πως το ΔΝΤ ζήτησε από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

"Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα, το ΔΝΤ δεν άσκησε πίεση για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στον Τύπο». σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου ο οποίος πρόσθεσε ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται. «Όσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των αποφασισμένων μέτρων και των αρχικών στόχων του 2012, τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται η ανάγκη για επιπρόσθετη χρηματοδότηση και ίσως και μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί πιο βιώσιμο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι FT και ο αρθρογράφος Peter Spiegel σημείωναν πως η προειδοποίηση αυτή έγινε από τον Πoλ Τόμσεν προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν στη Ρίγα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το FT, είπε πως το ΔΝΤ ζητάει ή αυστηρά μέτρα ή κούρεμα.Το ΔΝΤ, απαντάει λέγοντας πως δεν πιάνουμε τους στόχους, άρα απαιτείται νέα "χρηματοδότηση" και ΙΣΩΣ ελάφρυνση.Δηλαδή, μέτρα βασικά... και βλέπουμε.Τα μέτρα που προτείνουν, είναι της ίδιας αποτυχημένης λογικής της περασμένης πενταετίας, τα οποία όχι μόνο διαλύουν την κοινωνία, δεν αποδίδουν κιόλας.Άρα, αν δεν κάνουν πίσω, θα τεθεί το ερώτημα των εκλογών στην πραγματική του βάση.Πάντως, τους πήρε σχεδόν 24 ώρες να διαψεύσουν.Γιατί άραγε;