SZ: Όχι Γιουνκέρ σε αίτημα του Τσίπρα για έκτακτη συνάντηση

SZ: Όχι Γιουνκέρ σε αίτημα του Τσίπρα για έκτακτη συνάντηση Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
2

Άμεση έκτακτη συνάντηση με τον Γιούνκερ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung η οποία επικαλείται  πηγές στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνάντηση ζητήθηκε λόγω των ασφυκτικών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας αλλά ενώ το αίτημα αφορούσε συνάντηση την Παρασκευή ο επικεφαλής της Κομισιόν  δεν το έκανε αποδεκτό και τον παρέπεμψε μετά το Γιούρογκρουπ.


Σε ερώτηση της εφημερίδας στην Κομισιόν, εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει συγκεκριμένα αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα για σύντομη, έκτακτη συνάντηση διατύπωσε ο Τσίπρας σε τηλεφωνική του συνομιλία την Πέμπτη με τον Γιούνκερ, ωστόσο υπήρξε άρνηση με τον επικεφαλής τη;ς Κομισιόν να επικαλείται το βαρύ  ΄πρόγραμμα του. .

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
αν ειναι αλήθεια, θα φαει και αλλα οχι ο Τσίπρας. Αμα - στα πλαίσια της διαφανούς διαπραγμάτευσης - διαρρέεις ανοήτως τις συζητήσεις που κανεις, τωρα σου λεει, οτι θες πες το στην Σύνοδο.
Ωχ Θεε μου....Μπλοκο....Ντραγκι ,Γιουνκερ και επεται συνεχεια....Φαινεται οτι ο Herr Schauble has got them by the soft and tender....Βεβαια ο Super Var εχει "γλυκανει αφανταστα" εσχατως,"τω Τσιπρα ρηματι πειθομενος".Μιλωντας,εξ'αλλου, πολυ λιγοτερο.Φοβαμαι ,ομως, μηπως αυτο δεν εγινε εγκαιρως.Τελος παντων.Κοντος ψαλμος αλληλουια.Η "Μεγαλη Δευτερα" της ελληνικης οικονομιας ειναι μονον τρεις μερες μακρυα μας.Για το ποτε ειναι η Ανασταση δεν εχω ιδεα.