Βερολίνο: Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Βερολίνο: Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει Facebook Twitter
10

«Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει αν δεν τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν», είναι το μήνυμα του Βερολίνου προς την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΜΕΓΚΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Γερμανοί απορρίπτουν και την πρόταση Ντάισελμπλουμ να δείξει η Ελλάδα μεταρρυθμιστικές προθέσεις άμεσα ώστε εκταμιευτούν χρήματα εντός του Μαρτίου.

 «Αν ένα μέλος σπάει τις συμφωνίες επανειλημμένα, το κόστος είναι μεγαλύτερο από μία χρεοκοπία», διαμηνύουν οι πηγές από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο  Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι μη πληρωμή δόσεων σημαίνει πιστωτικό γεγονός, πως ο κ. Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει, συμπληρώνοντας πως δεν είναι πρόθεσή του Γερμανού υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Σχετικά με τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την στάση που τήρησαν Ισπανία και Πορτογαλία κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ο Γιέγκερ ανέφερε ότι είναι «ασυνήθιστο μια χώρα της Ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες». Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας», δήλωσε.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
"...συμπληρώνοντας πως δεν είναι πρόθεσή του Γερμανού υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα"Το κάνει όμως. Μήπως να πούμε κι εμείς τότε το ίδιο όταν νοιώθουν ότι τους απειλούμε;
Επιτέλους!! Ας μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε!!Ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.Και ειλικρινά πιστεύω πως χωρίς να είναι καθόλου εύκολο –τουναντίον- μακροπρόθεσμα θα είναι καλύτερο από το να μείνουμε στο €.Θα προτιμούσα ασφαλώς να γίνει η έξοδος (ΚΑΙ από την ΕΕ) κατόπιν δημοψηφίσματος, αλλά δεν βλέπω τρόπο να μπορεί να προκληθεί· καθώς φαίνεται, η έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος των κομμάτων δεν περιορίζεται μόνο σε ΚΚΕ και ΧΑ.
Όταν δεις πως είναι πραγματικά ο βρεγμένος, θα τραβας τα μαλιά σου. Προφανώς δεν έχεις ιδέα πως ζουν οι άνθρωποι εκτός ΕΕ. Ακόμα και εντός, όπως η Βουλγαρία, έχουν τεράστια δυστυχία που δεν την έχεις δει πουθενά στην Ελλάδα. Τις τριτοκοσμικές επαναστάσεις σας, κρατείστε τις για τις μπαρουφολογίες των καφενείων, να περνάει η ώρα σας... δεν παιζουμε με τις ζωές ανθρώπων
Μη συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις. Καμμία σχέση δεν έχει η Βουλγαρία με την Ελλάδα. Η χώρα μας όσο κι αν σε κάποιους ακούγεται πολύ υπερβολικό έχει τεράστιες δυνατότητες αν γίνει σωστή διαχείριση των πόρων της. Αν βρεθεί κυβέρνηση που θα αξιοποιήσει όσα έχει να δώσει η χώρα μας τότε θα δεις πόσο μας συμφέρει ένα δικό μας νόμισμα. Το θέμα είναι να γλιτώσουμε κάποια στιγμή από τους διάφορες νταβατζήδες (εντός κι ειδικά εκτός χώρας) που έχουν την Ελλάδα τσιφλίκι τους.
tktk Οι απόψεις διίστανται. Γι' άλλους αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι "παίζουμε με τις ζωές ανθρώπων" και γι' άλλους η χρεοκοπία είναι "παίζουμε με τις ζωές ανθρώπων". Όπως και να έχει, σαν σύνολο, στην πλειοψηφία ψάχνουμε πάντα την πιο εύκολη από τις λύσεις, όποια κι αν είναι αυτή σύμφωνα με το τι σκέφτεται ο καθένας μας. Δεν έχουμε υπομονή καθόλου σαν λαός. Γι' αυτό και απ' όσα παθαίνουμε τα πιο πολλά τα αξίζουμε, αφού τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Αυτοί έχουν τις συνθήκες και τα χρήματα στα χέρια τους. Εμείς "λαϊκή νωπή εντολή" του 36% του πληθυσμού και πεθαμένες ιδεολογίες. Να δούμε. Αν ήμουν Γερμανός, πάντος, δεν θα ήθελα ούτε σεντ από τους φόρους μου να πάει στην Ελλάδα. Έχει και η Γερμανία κοινωνικά προβλήματα, και δεν μπορεί να τροφοδοτεί έναν άλλο λαό μόνο γιατί θέλει να ζει σαν Βέλγιο αλλά με οικονομία Βουλγαρίας.