Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας επικρίνει τη λιτότητα στην ευρωζώνη

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας επικρίνει τη λιτότητα στην ευρωζώνη Facebook Twitter
1

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας επέκρινε την πολιτική της λιτότητας στην ευρωζώνη, εκτιμώντας πως η αδυναμία των πλούσιων χωρών να βοηθήσουν τις φτωχότερες κινδυνεύει να οδηγήσει τη ζώνη σε «μια νέα χαμένη δεκαετία».
«Η ευρωζώνη υπήρξε σχετικά άτολμη στο να εγκαθιδρύσει τις πολιτικές και τους θεσμούς που είναι απαραίτητοι για να προσφέρει μια βιώσιμη ευημερία στους κατοίκους της. Έχει παρέλθει η ώρα των ημίμετρων», δήλωσε ο Μαρκ Κάρνεϊ σε ομιλία που εκφώνησε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Δουβλίνο.

Ο Κάρνεϊ ζήτησε να οικοδομηθούν «θεσμοί που να επιτρέπουν έναν καταμερισμό των κινδύνων, όπως αυτοί που υφίστανται στις νομισματικές ενώσεις οι οποίες επιτυγχάνουν».


«Μέχρι σήμερα, οι πρόοδοι σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη παραμένουν άνισες. (...) Οι υπεύθυνοι της Ευρώπης δεν προβλέπουν αυτή τη στιγμή μια δημοσιονομική ένωση στο πλαίσιο της νομισματικής Ένωσης. Μια τέτοια ατολμία έχει κόστος», προειδοποίησε.

Το σχόλιο του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) ερμηνεύθηκε αμέσως από τους "Τάιμς" κυρίως ως μια κριτική της λιτότητας που προωθείται από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
«Είναι δύσκολο να μην συμπεράνουμε πως, αν η ευρωζώνη ήταν μια χώρα, η δημοσιονομική πολιτική θα ήταν σαφώς πιο ευνοϊκή», πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια