Economist: Η Ελλάδα στην κορυφή των χωρών όπου δεν πρέπει να επενδύσει κάποιος

Economist: Η Ελλάδα στην κορυφή των χωρών όπου δεν πρέπει να επενδύσει κάποιος Facebook Twitter
4

Η Ελλάδα είναι στην κορυφή με τις «χώρες προς αποφυγή» για επενδύσεις, σύμφωνα με έκθεση της  Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύει το περιοδικό Economist.

Στην έκθεσή «Doing Business» υπάρχει και διάγραμμα με τις χώρες στις οποίες ο επενδυτής δεν πρέπει να πάρει το ρίσκο και σε αυτό το διάγραμμα η Ελλάδα είναι στην κορυφή ενώ ακολουθείται από Σλοβενία,  Ιταλία και Κύπρο.

όπως σημειώνει το Economist, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, είναι αρκετά πιο χρονοβόρο το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση σε σύγκριση με τη Γερμανία και τη Γαλλία που οι συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες.

Economist: Η Ελλάδα στην κορυφή των χωρών όπου δεν πρέπει να επενδύσει κάποιος Facebook Twitter

Μάλιστα για τη χώρα μας το περιοδικό σημειώνει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ένας επιχειρηματίας να υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί και 4 χρόνια για να ανοίξει επιχείρηση. «Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στην Ελλάδα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά», σχολιάζει ο Economist.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM