Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ζητά η Τρόικα

Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ζητά η Τρόικα Facebook Twitter
0

Πιέσεις για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας , αλλά και για την υιοθέτηση ενός ενιαίου συντελεστή στα επίπεδα του 19% ή του 21% ασκεί στην κυβέρνηση η Τρόικα.

Οι δανειστές φέρουν πάντως στην επικαιρότητα ένα ζήτημα για το οποίο η Ελλάδα είχε δεσμευτεί με την υπογραφή της στο μνημόνιο ενώη κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευτεί να παρουσιάσει εντός του καλοκαιριού ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ΦΠΑ, να το νομοθετήσει έως τον Οκτώβριο και να το θέσει σε ισχύ από την 1-1-2015.

Όπως αναφέρει το in.gr, η τρόικα θεωρεί πως οι κατά 30% μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο (5%, 9% και 16%) ενθαρρύνουν την παραβατικότητα και πρέπει να εκλείψουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM