Πλήθος εικονικών αποδείξεων σε σουβλατζίδικο του Χαλανδρίου

Πλήθος εικονικών αποδείξεων σε σουβλατζίδικο του Χαλανδρίου Facebook Twitter
3

Μεγάλος αριθμός εικονικών αποδείξεων βρέθηκε μετά από έλεγχο της εφορίας σε ψητοπωλείο του Χαλανδρίου από τις οποίες προέκυψε η μη έκδοση τουλάχιστον 373 παραστατικών στοιχείων, συνολικής αξίας 217.247 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 40.585 ευρώ.

Η κομπίνα είχε στηθεί με κατάλληλο λογισμικό σε υπολογιστή μέσω του οποίου καταχωρούνταν οι ληφθείσες παραγγελίες και στη συνέχεια εκτυπώνονταν οι παράνομες αποδείξεις σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων. Έτσι ο πελάτης που λάμβανε τη συγκεκριμένη απόδειξη να πείθεται ότι έλαβε τη νόμιμη απόδειξη.

Από τους αστυνομικούς ελήφθησαν αντίγραφα των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Συνελήφθησαν ένας 41χρονος και μία 38χρονη, διαχειριστές της εταιρείας-ψητοπωλείου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τέτοιες ειδήσεις δημιουργούν πονοκέφαλο στους νεοφιλελέδες... Κοίτα πως εκθέτουν την ευγενή τάξη των επιχειρηματιών, αυτών που προωθούν την "ανάπτυξη" την "φαντασία" και τη "δημιουργικότητα" ! Μα είναι δυνατον αυτά τα παιδιά ; Οι επιχειρηματική τάξη είναι μία τάξη που κατά 90% τουλάχιστον εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, παρανομεί, αποκρύπτει εισοδήματα, αφήνει ανθρωπους απλήρωτους, άνεργους, υποχρεώνει σε απλήρωτες υπερωρίες και τα άλλα τα γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι από εμάς είμαστε υπάλληλοι ή εργαζόμενοι (η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή). Γι' αυτό και πολύς νωρίς ο άνθρωπος (από τον 17-18ο αιώνα) συγκρότησε την ιδέα της αντικατάστασης αυτής της - όχι μόνο περιττής και άχρηστης - αλλά και εκεταλλεύτριας τάξης (καθότι δεν παράγει τίποτα η ίδια, αλλά διαχειρίζεται και καρπώνεται την εργασία των άλλων) από μία κοινωνική οργάνωση όπου η διαχείριση θα γίνει από συλλογικούς δεσμούς, χωρίς τάξεις, οικονομικούς και κοινωνικούς διαχωρισμούς.
πουσε παληκαρι,να φτιαξουμε μια επιχειρηση στο ιδιο μερος, στο ιδιο αντικειμενο, μια εσυ οπως την ιδεαζεσαι και μια εγω οπως την κατηγορεις. Να δουμε ποια θα μεινει να δουλευει.το εχεις καταλαβει οτι η "ταξη" που μιλας, ειναι η μονη που πληρωνει φορους?