Ποιοι πήραν τα ακίνητα στη Ρόδο

Ποιοι πήραν τα ακίνητα στη Ρόδο Facebook Twitter
0

Ο Μερκούριος Αγγελιάδης, και ο Κύπριος μεγαλοξενοδόχος Νικολής Νικολαϊδης, είναι οι νικητές του διαγωνισμού για του ΤΑΙΠΕΔ για τα δύο ακίνητα στο Αφάντου της Ρόδου με συνολικό τίμημα 42,1 εκ. ευρώ. Μέχρι τώρα οι διαγωνισμοί που είχαν γίνει για τα δύο ακίνητα ήταν άγονοι, κυρίως λόγω του φόβου των επενδυτών για ενστάσεις και αντιρρήσεις τοπικών φορέων.

Στη εταιρεία M.A.Angeliades που κατέθεσε προσφορά 26,9 εκατ. ευρώ παραχωρείται η έκταση 1.360 στρεμμάτων για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου, ενώ το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου έκτασης 255 στρεμμάτων παραχωρείται έναντι 15,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Νικολαίδη T.N. Aegean Sun Investments Limited.

Ποιοι πήραν τα ακίνητα στη Ρόδο Facebook Twitter

 

Ποιος είναι ο Αγγελιάδης:

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Ελληνοαμερικανός Μερκούριος Αγγελιάδης, που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και διαθέτει την M.A.Angeliades Inc. θεωρείται από τους πλουσιότερους ομογενείς της Αμερικής και κατάγεται από τη Σύμη. Η εταιρεία του θεωρείται η 5η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Νέας Υόρκης.

Με βάση παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» ο Αγγελιάδης έχει κατασκευάσει 182 εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, ενώ η εταιρεία του έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Αγγελιάδης γεννήθηκε το 1941 στη Σύμη και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1960. Η εταιρία του δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε κυβερνητικά, και δημόσια έργα, όπως σχολεία, σταθμοί του μετρό, κλπ.


Ποιοι πήραν τα ακίνητα στη Ρόδο Facebook Twitter


Ο δεύτερος νικητής του διαγωνισμού είναι ο Κύπριος Νικολής Νικολαίδης, επικεφαλής της Atlantica Hotels and Resorts.

Η Atlantica αποτελεί τον εκπρόσωπο της TUI travel στον ξενοδοχειακό κλάδο και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο. Διαχειρίζεται συγκεκριμένα 25 ξενοδοχεία στη Μεσόγειο, εκ των οποίων 13 στην Ελλάδα, 8 στην Κύπρο και 4 στην Αίγυπτο. Από τα 25 ξενοδοχεία, τα 13 είναι ιδιόκτητα.

Στα άμεσα σχέδιά της και μέχρι το 2014, περιλαμβάνεται η απόκτηση ενός ακόμη πέντε αστέρων ξενοδοχείου στη Ρόδο και η δημιουργία μιας αντίστοιχης μονάδας στα Χανιά. Με τις νέες επενδύσεις η δυναμικότητά φιλοξενίας της Atlantica θ' αυξηθεί από 6.300 κρεβάτια σε 8.300.

Η TUI αναζητά ευκαιρίες σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενώ στο πλάνο επέκτασης συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ξενοδοχείου στην Κω.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM